Schoolsport

Welkom bij mijn allereerste sportblog !


Ik liep een tijdje rond met het idee om te gaan bloggen maar waar wilde ik nu precies over schrijven ?

Boeken, bibliotheken, to be reads of wrap ups ?

Natuurlijk daar kan ik uren en uren over praten maar ik heb al een bookstagram dus dat voelde voor mij erg dubbel.

Daarom besloot ik over mijn andere liefde te vertellen : Sporten.


Hoe sportief ben ik ?

Ik ben geen topsporter en ik zie er ook niet uit als een atleet of Doutzen Kroes. Ik volg geen sport diëten, preparaten of supplementen.

Wat doe ik dan wel, en vooral hoe doe ik het ?

Daar ga ik je de komende tijd  in mijn blogs over vertellen. 

 In deze eerste blog neem ik je mee voor wat achtergrond informatie.

We gaan naar heel wat jaren geleden namelijk mijn tijd op de basisschool. Waar ik mijn eerste kennismaking had met sport. De meeste basisscholen bieden naschoolse activiteiten aan, zo ook mijn basisschool.

Ik gaf mij op voor verschillende  sportactiviteiten : handbal, basketbal, voetbal en korfbal. Met veel plezier liep ik na schooltijd naar de gymzaal voor de wekelijkse trainingen.

Dat bewegen belangrijk is weten we allemaal. Beweging  heeft impact op alle ontwikkelingsgebieden.

Door veel en gevarieerde beweging aan te bieden leren kinderen op jonge leeftijd hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken. Het vormt een basis voor een goede motorische ontwikkeling. Het is noodzakelijk voor de fysieke en mentale gezondheid  en de ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast draagt het bij aan het aanleren van taal en de sociale omgang met leeftijdgenootjes. 


Ik wilde zoveel mogelijk verschillende sporten uitproberen en mijn moeder werd gek van mijn wispelturigheid.

‘ga eerst maar eens uitzoeken wat je leuk vind’ zei ze.

Dus dat deed ik. Ik bezocht verschillende sportverenigingen in de buurt en waar het mogelijk was deed ik mee aan de gratis proeflessen. Zo volgde ik lessen van dansen, judo en karate. 

Bij sommige mocht je een aantal keren komen bij andere maar één keer. En voordat ik het wist was ik al gauw een aantal weken verder voordat ik echt een keus moest maken. Uiteindelijk was het allemaal leuk voor een keer maar lid worden hoefde ook weer niet. Totdat ik op een vrijdagavond een twirlvereniging ontdekte. 


Iedere vrijdag ging ik naar de twirlvereniging. Ik mocht een keer meedoen en daarna bleef ik komen om te kijken. Uiteindelijk werd er aan mijn moeder gevraagd of ze mij lid wilde maken, ik was er immers iedere week ! Mijn moeder stond raar te kijken want ik had haar niets verteld van mijn proefles avonturen. Ik moest toch kijken wat ik leuk vond ?

Dat was precies wat ik aan het doen was. 


Ik zat nu dus officieel op twirlen. Twirling is niet helemaal hetzelfde als majoretten. Mijn vereniging deed aan beide. Ik had de afwisseling die ik zocht in één sport gevonden.

Twirling is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen, ballet en majoretten waarbij je combinaties maakt met een baton

( dat stokje waar je volgens de meeste mensen mee moet zwaaien)

Je doet bijvoorbeeld een 3- turn of een toss-turn. Twirling is een lastige sport wat je niet zomaar even doet. Er is veel training voor nodig en heel veel builen en blauwe plekken. En trainen deed ik heel veel. Buiten de gymzaal stond ik uren op het veldje voor de deur te oefenen.

Ik deed  1- baton, 2- batons, solo, duo en zat in verschillende twirlteams.

Met die teams deed ik mee aan wedstrijden en we verzorgden optredens bij intochten en carnavalsparades. In onze Majorettes Shows deden we de baton ook wel eens wisselen voor pompoms en linten.

Ik voelde me dan net een cheerleader !


Twirling deed ik jarenlang met veel plezier totdat ik naar de middelbare school ging en mijn sport steeds verder naar de achtergrond schoof. Ik had veel huiswerk, een bijbaantje en raakte mijn motivatie kwijt. Op de middelbare school werden geen buitenschoolse activiteiten aangeboden. Ik ging nog wel eens met een vriendin mee voor een proeflesje dansen maar ik vond de motivatie pas jaren later terug. Namelijk een jaar  na de geboorte van mijn zoon. Ik wilde weer wat gaan doen en begon met hardlopen. Dit was naast mijn onregelmatige werktijden het beste te combineren met een gezin.


Hoe vond ik mijn motivatie terug, en hoe hield ik dat vast ?

In mijn volgende blog vertel ik je alles over motivatie en mindset.

Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs