Autumn Reads

De herfst is begonnen ! 

Zodra de eerste tekenen van de herfst zichtbaar worden beginnen de kinderen al te vragen om Halloween. Van het griezelen willen ze niets weten maar de pompoenen en snoepjes daarentegen…

Normaal gesproken vertrekken we in de herfstperiode een aantal dagen naar Disneyland Parijs.

Een gewoonte dat er langzaam maar zeker ingeslopen is. We verblijven dan op een fijne camping in de buurt en laten ons volledig onderdompelen in alle herfst en Halloween sferen. Dit jaar blijven we lekker thuis. We gaan lekker veel boswandelingen maken, kastanjes zoeken en liters verse thee met honing drinken onder een fijn warm dekentje. 

Naast alle wandelingen maak ik graag herfstknutsels met de kinderen. De kastanjes veranderen in poppetjes, pompoenen worden omgetoverd in Jack Skellingtons en we eten pizza in de vorm van een spook. Wat mijn leeslijstje wordt voor deze herfst weet ik nog niet maar ik kan je in ieder geval de volgende vijf boeken van harte aanraden.

Het schaduwjaar - Kim Liggett

Voor Tierney is haar sluier dag aangebroken. Ze moet zichzelf er telkens weer aan herinneren : de jurken, de rode linten en de rituelen zijn slechts bedoeld als afleiding, zodat ze niet denken aan waar het werkelijk om gaat. Het genadejaar.

Je volgt het genadejaar van Tierney. Ze is een meisje dat niet wilt trouwen, ze wilt geen eigendom van een man worden. Zij wilt op het land werken, het is goed en eerlijk werk en het belangrijkste van alles : ze wilt vrij zijn. Deze andere manier van denken zorgt ervoor dat ze in het genadejaar wordt verstoten. De meisjes zien haar als een ketter, een opstandeling waardoor ze uiteindelijk aan haar lot wordt overgelaten.

Tierney begint zich langzaam te realiseren dat de extreme leefomstandigheden in het genadejaar niet haar grootste probleem is. Het zijn ook niet de stropers die zich buiten het kamp schuilhouden, wachtend tot er een meisje het kamp verlaat zodat zij haar kunnen vermoorden om vervolgens haar onderdelen te verkopen aan de hoogste bieder op de zwarte markt.

De grootste bedreiging vormen de genademeisjes zelf.


Bevinding : 

Ik las dit boek  toen het in 2019 uitkwam en het is me steeds bijgebleven. Er zijn momenten dat iets me doet herinneren aan passages uit dit boek. Als ik de moestuin zaadjes tegen kom in de schuur denk ik bijvoorbeeld terug aan het moment dat Thierney’s mantel kapot scheurt. Why ? Als je het verhaal gelezen hebt you know ! Omdat het verhaal zich vooral in de buitenlucht afspeelt vind ik het een fijn boek voor  in de herfst. Het onstuimige weer kan een extra toevoeging zijn aan de beleving van dit duistere en razendspannende verhaal.

De Familie - Louise Jensen

Laura is in de rouw na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot en worstelt om financieel het hoofd boven water te houden. Ze is dankbaar wanneer  een lokale gemeenschap,

Oak Leaf Organics, haar en haar 17- jarige dochter Tilly een huis aanbiedt. Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe familie, blijken er sinistere dingen te gebeuren.

Op een dag overlijdt een van de leden van de gemeenschap.Laura krijgt een onheilspellend gevoel maar Tilly kijkt erg op tegen de charismatische leider van de familie : Alex.

Laura probeert uit alle macht haar dochter uit Alex’ klauwen te redden. Maar dan komt ze erachter waarom de familie haar en haar dochter ooit heeft toegelaten in hun midden- en waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten…


Verwachting :

Oké toegegeven, dit boek heb ik nog niet gelezen.

Ik reserveerde dit boek bij de bibliotheek omdat ik op zoek was naar een nieuwe thriller. En nieuw is dit boek zeker want het is in Februari 2020 uitgeven. En hoewel ik een boek niet wil beoordelen op de cover kreeg ik een instant herfstgevoel bij het zien van de dorre  blaadjes . De achterflap gaf mij de bevestiging die ik nodig had en ik heb zojuist de verlengtermijn verlengt want ik ben toch wel erg nieuwsgierig naar de duistere zaakjes van Alex en zijn familie. 

Quotum - Marloes Morshuis

Wat doe je als de aarde te vol is en je een oorlog wilt voorkomen ? Dan stel je een quotum in : een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg.

Ook voor Axel en Tommy is er geen plek meer.

Ze zijn in slinkstand gezet : ze kunnen niet naar school, moeten leven van een karig voedselpakket en werken in slinkersdienst.

Zo wil de Euro - Unie zonder bloedvergieten het quotum van de wereldraad halen. Het leven van de slinkers is zwaar, maar wie zich aan de regels houdt overleefd het wel.  

Of toch niet ?


Verwachting :

Oh mensen ik kijk zo enorm uit naar dit verhaal. En kijk even naar de vormgeving en de vallende poppetjes. Fantastisch toch ?

De verhaallijn vind ik erg interessant en spreekt me erg aan.

De aarde is te vol en er moeten mensen weg. Punt.

Zo simpel is het. Ik ben enorm benieuwd hoe Marloes dit uitgewerkt heeft en iets zegt me dat ik dit boek binnen een dag uitgelezen heb. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom ik er nog niet aan “durf” te beginnen. Soms is een goed verhaal gewoon te snel uit en wil je het liefst zo lang mogelijk

wachten met beginnen.

De Waarheid - Colleen Hoover

De waarheid gaat over schrijfster Lowen.

Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven.

Als Lowen door Verity's aantekeningen gaat, ontdekt ze een niet gepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity's man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy.

Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?


Verwachting : 

Dit boek won ik bij de leuke labellafleur.nl 

Tussen alle spannende boeken is dit een fijne afwisseling.

Ik verwacht lekker te kunnen wegzwijmelen bij een mooi liefdesverhaal. Met natuurlijk de nodige dosis drama. 

Bring it on !!

Reactieformulier

De stormwachter - de kaarsenmaker van Arranmore

Catherine Doyle

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers.

Binnenkort zal Fionns opa, een mysterieuze, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. Hij is al veel te lang op zijn post gebleven; het is tijd voor een nieuwe Stormwachter...

Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven... Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.


Bevinding : 

Wat zou het toch mooi zijn als je je liefste herinneringen of een stukje geschiedenis in een kaars kan smelten en dat keer op keer kunt herbeleven. Die gedachte alleen gaf me een warm hart.

De stormwachter is een magisch en hartverwarmend verhaal. Eenn boek dat je lekker langzaam wegleest om zolang mogelijk op het eiland te kunnen verblijven.

Gelukkig heeft het boek ook een tweede en een derde deel dus kun je lekker lang vooruit.

 
 
 
 

©booksandblogs