Boekenstad Brugge

Mijn man had een weekendje weg  geboekt en deelde aan mij mede dat we naar Brugge zouden gaan.

Een stad waarvan ik een bezoek altijd uitstelde. Er was namelijk altijd wel een stad die iets meer aantrekkingskracht op mij had. We verbleven in het vier sterren Hotel De medici. Dat op wat gehorigheid na prima is bevallen. Onze auto konden wij tegen betaling in de parking plaatsen en het centrum was op loopafstand van het hotel.

Prima geregeld dus !


Normaal gesproken pluis ik alles van te voren uit. Dit keer had ik dat bewust niet gedaan.

Ik kon geen beeld vormen bij Brugge en ik wist er niet zoveel vanaf dus liet ik me maar verrassen.

Na twee uurtjes rijden kwamen we aan en gingen we een indrukwekkende stadspoort onderdoor.

Dit worden twee fantastische dagen dacht ik want ik ben namelijk gek op oude vestingsteden.

Aangekomen in het hotel was er tijd voor een korte plaspauze, dumpten we onze weekendtas en doken meteen het centrum in.


Bezienswaardigheden

 

Brugge is een stad waar je ogen en oren te kort komt.

Je kunt er uren dwalen door  zijstraatjes en die brengen je vervolgens op de  prachtigste plekken.

Het plein in het centrum is zo goed als autovrij en de paarden en koetsen rijden af en aan.

Wanneer ik mijn ogen sluit, en mij richt op het klikkende geluid van de paardenhoeven, genietend van de warme herfstzon op mijn gezicht,  waan ik mij terug in de middeleeuwen.

We kwamen ontzettend  veel musea tegen. Van frietmuseum, biermuseum en chocolade museum tot volkskunde en historisch musea.

Na wat dwalen in de zoveelste zijstraat komen we uit bij een op het oog gezellige maar kleine pub. Dit blijkt echter een onderdeel te zijn van

2be / The beerwall in Brugge.

Het is een winkel waar  duizenden soorten belgisch bier wordt verkocht.

Langs The Beerwall is een vitrinekast waarin ongeveer 2000 verschillende soorten bier staan uitgestald. In de kelder staan nog eens honderden soorten  bier.

Ik heb nog nooit zoveel bier bij elkaar gezien en we waren dan ook diep onder de indruk.

Op onze weg naar boven liepen we langs allerlei muurschilderingen van Lucky Luuk en de daltons en de smurfen. Boven aangekomen bleek er een tentoonstelling te zijn van allerlei stripboeken. 

Het Brugs theehuis / L'Art Du Thé

Is een bijzondere theewinkel. Naast meer dan 250 soorten losse thee en eigen creaties kun je hier alles wat met thee te maken heeft vinden. 

Deze theepotten vond ik toch wel erg bijzonder !

De hele winkel stond er vol mee. Helaas waren ze met €300 voor ons veel te duur. 

Boekenwinkels en bibliotheken

 

In de vele winkelstraten vind je ook een opmerkelijk grote hoeveelheid boekenwinkels. Daarom heb ik Brugge benoemd als boekenstad.

Voor mijn gevoel zat er op iedere hoek wel een boekenwinkel. En dan een boekenwinkel  zoals ze in mijn ogen horen te zijn : Karakteristieke panden met een warme houten interieur.

Wanneer je binnenstapt ruik je de geur van boeken met hier en daar  gezellige leeshoekjes al dan niet met een originele en imposante schouw.

Natuurlijk bracht ik een bezoekje aan Clavis en ondanks mijn shopstop wilde ik iedere boekwinkel van binnen zien.

Ik vond het opvallend dat de boekenwinkels op korte afstand van elkaar stonden en dat het enorm grote winkels zijn. 

De Boekenwinkels waren ook erg gevarieerd. Waardoor je goed kon zien dat iedere boekwinkel een ander soort lezer probeerde te trekken.


Als echte bibliophile wilde ik er in ieder geval  één bibliotheek bezoeken. Daarom hebben wij een bezoek gebracht aan de hoofdbibliotheek van Brugge ; Biekorf. Het was namelijk de enige op loopafstand die op dat moment open was. En het regende inmiddels te hard om de halve stad opnieuw door te lopen. 

Reactieformulier

Brugge is een mooie en veelzijdige stad.

Het ene moment voelde het alsof ik langs de grachten in Amsterdam liep en het volgende moment leek het alsof de tijd is blijven stil staan.

De prachtige straatjes met haar kinderkopjes gaven mij echt een Dickens’ gevoel en ik zal er in de kerstperiode zeker nog eens terugkeren.

Ben je er nog niet geweest dan kan ik Brugge echt aanraden.

En vergeet dan zeker geen biertje te drinken in The Beerwall !


 
 
 
 

©booksandblogs