Rainbow TBR Pile

Dat een idee komt opzetten als poepen bewijst maar weer. Ik was vanmorgen in de stilte van een slapend huis al druk in de weer met foto’s schieten voor de @moonyoungadult #septemberboekenchallenge.

Nu ik voorlopig geen boeken meer mag kopen weet ik de weg naar de bibliotheek weer te vinden.

Ze hadden me al gemist zeiden ze !!
Daarnaast maak ik van de noodzaak een deugd door die stoffige TBR stapel maar eens aan te spreken.
Ik besloot de opdracht van vandaag door te trekken in mijn lees planning.
Komende tijd ga ik namelijk de kleuren van de regenboog lezen !

Vol Verwachting - Madelein Kerseboom


Als eerste begin ik met deze heerlijke feelgood. 

De twee zussen Anouk en Hanne Jacobs hebben een hechte band, maar zijn compleet verschillend. Anouk vliegt de hele wereld over als purser bij KLM. Ze geniet van haar vrijheid en leeft een avontuurlijk bestaan. Hanne is al jaren samen met Bas.

Ze zijn getrouwd en willen dolgraag een kindje.

Maar een zwangerschap blijft uit en Hanne en Bas starten noodgedwongen met ivf.

Dan blijkt Anouk zwanger te zijn van een man met wie ze één nacht heeft doorgebracht na een feest op Mambo Beach, en de zussenband komt flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap? Wil ze het kindje eigenlijk wel houden?

En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is?

Plankenkoorts - Tamara Haagmans


Daarna ga ik weer terug naar de tweedehandswinkel want net als de mooiste dag van je leven speelt Plankenkoorts zich ook af in en rondom een kringloopwinkel. Heerlijk !!

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma:

een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken.

Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara's opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen...

Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Echo - Thomas Olde Heuvelt 


Daarna is het tijd om wat spanning op te zoeken.

De meningen over dit verhaal zijn erg verdeeld en dat maakt mij juist zo nieuwsgierig ! Ik laat me niet leiden door de meningen van anderen en ga mijn eigen mening vormen over dit boek.

Zodra ik aan dit verhaal  begin hoop ik getrakteerd te worden op flink onstuimig weer.

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Thomas Olde Heuvelt overtreft zichzelf met Echo.

Een verpletterend boek waar je vanaf de gruwelijk spannende openingsscène diep in verdwijnt.

Kom naar huis - Emma Anna


Oke, dit boek hoort er eigenlijk niet tussen want ik heb deze al gelezen maar omdat ik het vervolg wil gaan lezen ga ik eerst kom naar huis herlezen. Gewoon omdat het een heerlijk verhaal is en om weer goed in het verhaal te komen.

Wanneer Hannah Mackenzie een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open.

Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.

Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Blijf bij mij - Emma Anna


Hoewel Hannah's hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven.

Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.

Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft.

Maar is dat andersom ook zo?

Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden?

En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Troubadour - Mary Hoffman


Een verhaal over liefde en oorlog dat zich afspeelt in frankrijk in een middeleeuwse setting. Yep hier heb ik zin in !

Zuid-Frankrijk, 13e eeuw. Kruisvaarders overspoelen moordend en plunderend het land. Bertran, een kathaar, riskeert zijn eigen leven om anderen voor de invasie te waarschuwen.

Als troubadour kan hij van kasteel naar kasteel reizen en het nieuws verspreiden zonder verdenkingen op zich te richten. Intussen verlaat Elinor, een jonge edelvrouw, haar veilige en comfortabele omgeving om ook troubadour te worden.

Ze is verliefd op Bertran en wil hem achterna.

Terwijl het bloedvergieten dieper doordringt in hun persoonlijke omgeving, raakt zowel Bertran als Elinor steeds verder ingesloten door het gevaar.

Stormwachter - De kaarsenmaker van Arranmore

- Catherine Doyle


Soms beland een boek op de TBR stapel en vergeet je die gewoon. Dat is met dit verhaal gebeurd.

Terwijl ik zo nieuwsgierig naar dit verhaal was toen ik het kreeg. Tijd om het stof af te kloppen en op avontuur te gaan.

Dit boek heeft inmiddels al 3 delen dus ik loop flink achter.

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers.

Binnenkort zal Fionns opa, een mysterieuze, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. Hij is al veel te lang op zijn post gebleven; het is tijd voor een nieuwe Stormwachter...

Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven... Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

Dit is  het voor de komende periode.

Waarschijnlijk zal er hier en daar nog een bibliotheekboek tussendoor floepen want ik ben niet zo goed in het volgen van een leesplanning.

Maar dat die flinke leesstapel aangebroken gaat worden is één ding wat zeker is ! 

Zodra deze boeken uitgelezen zijn maak ik weer een nieuwe TBr Pile blog want er staan nog veel meer ongelezen boeken in de kast.

Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs