Sportbuddy

Twee jaar geleden werd ik door een vriendin meegesleurd naar een boksles. Het was in een voor ons onbekende omgeving dus we raakten verdwaald en kwamen veel te laat, lees 15 minuten voor het einde.

Veel hebben we - op de buikspieren na-  die avond  niet getraind. Boksen vind ik heel leuk hoor maar ik had er echt geen zin in om in elkaar gerost te worden. Ik had al eens kickboksen gedaan en dat was niet voor mij weggelegd. Maar beloofde ze me, dat ging niet gebeuren want dit was pink boksen : boksen voor vrouwen. 

Een les enkel voor vrouwen en geen fysiek contact. Oh appeltje eitje dacht ik. 

Maar mensen wat was het hard werken. Na een uur kwamen we met een wit gezicht en misselijk van de inspanning de gymzaal weer uit en hadden we een autoritje nodig om te bedenken wat we nu eigenlijk hadden gedaan, mijn conditie was echt prima maar daar was tijdens de les niets van terug te zien.

Er werd zelfs gevraagd wanneer ik voor het laatst had gesport. Ik durfde niet te zeggen dat het nog geen maand geleden was. Ondanks de heftige eerste kennismaking  waren we meteen verkocht en schreven ons in voor één keer per week. Wat al snel veranderde in twee keer per week. Want de les was naast pittig ook heel afwisselend. Het eerste half uur bestond uit cardio boksen en het tweede half uur was een circuit training.

Onze conditie ging in rap tempo omhoog en na een aantal maanden konden we ons haast niet meer voorstellen dat we de eerste les zo kapot gingen. 

We probeerde vervolgens cross boxen uit want vooral de circuit training vonden we erg leuk.Anderhalf jaar later verhuisde onze lessen naar onze huidige sportschool en we breidde meteen ons abonnement uit zodat we ook gebruik konden maken van alle groepslessen.

We zijn vervolgens drie maanden lang allerlei groepslessen gaan uitproberen om  tot de conclusie te komen dat we ze nog steeds niet allemaal gedaan hebben. Wat een groot assortiment !

Terwijl de sportschool klein en familiar aanvoelt.

We kunnen allemaal een aantal voordelen bedenken om samen te sporten.

Toch zet ik er weer een aantal op een rijtje voor je :


→ Samen sporten zorgt ervoor dat je toch een vorm van competitie en sociale druk voelt waardoor  je extra hard je best gaat doen. 

→ Je haakt minder snel af omdat je je sportmaatje niet in de steek wilt laten.

→ Het versterkt de vriendschap en je voelt je gelukkiger omdat je meer endorfine aanmaakt.

Dit stofje zorgt weer voor een geluksgevoel en dat verbetert je sportprestaties.

→ Omdat je met iemand afspreekt ga je sneller en vaker sporten

→ Je hebt plezier in het sporten en haalt het beste in elkaar naar boven

→ Je deelt de progressie en prestatie met elkaar, dit geeft je een goed gevoel en een enorme voldoening. Daardoor blijf je gemotiveerd.

→ Samen een eerste les binnen stappen is minder eng dan alleen en zo kun je voor je het weet nog een aantal te gekke workouts aan je lijstje toevoegen.

Mijn sportbuddy is goed in krachttraining terwijl ik beter overweg kan met een cardio training.

Dit is super fijn omdat je op deze manier jezelf aan de ander kunt optrekken. Wanneer ik het zwaar heb tijdens een HIIT les sleept ze mij er doorheen en ik zorg ervoor dat ze net die ene meter doorrent.

Zo houden we elkaar scherp en verleggen we samen onze grenzen.

Inmiddels zijn we twee jaar en vele uitdagingen verder. We gaan inmiddels drie keer per week twee uur sporten. Op die drie dagen wisselen we boksen, kettlebell, HIIT, jumping fitness en yoga met elkaar af.

Soms nemen we beide een andere les en treffen we elkaar weer in de kleedkamer. 

Naast de wekelijkse uitdagingen overlaad ze me met allerlei leuke sport evenementen. Waar ik met veel plezier aan meedoe. Zo deden we een aantal keren mee aan ladiesrun Rotterdam en verschillende obstacle runs zoals : verschillende afstanden Mud Masters, strong sister, muddy angels, obstacle by night en een obstacle swim. 


Ik ben ontzettend blij met mijn  fanatieke sportvriendin en voor mij is ze echt een meerwaarde.

( niet alleen op sportgebied natuurlijk ) Zonder haar motivatie was ik waarschijnlijk allang afgehaakt.

Ook nu de sportschool verplicht gesloten is blijft ze mij motiveren. Ze riep namelijk een challenge in het leven : Een maand lang iedere dag een half uur sporten. Ook de mannen kreeg ze mee én zo nu en dan de kinderen. 

Iedere dag een half uur sporten is echt een uitdaging en die discipline kan ik niet altijd opbrengen.

Dan sta ik in mijn sportoutfit met mijn opzwepende sport muziek in de oren en nog kan ik de motivatie niet vinden. Drie keer raden wie er in de groepsapp laat weten dat ze klaar is met haar workout ? Juist ja !

Soms duurt het een paar uur maar ook op afstand helpt ze me over de drempel.


Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs