Wrap up augustus

Augustus was een maand waarin mijn inspiratie ver te zoeken was. Vol enthousiasme begon ik aan de #pixiedustandbooksaug20  challenge. Deze challenge stond in het teken van Disney.

Ik trok de boekenkast bij mijn schoonzus leeg voor haar twisted tale collectie en kocht zelf een aantal boeken uit de Villians serie. Die stonden al een lange tijd op mijn wishlist dus een goede reden om ze eindelijk eens aan te schaffen ! Mijn wrap - up heeft ook een disney thema en dat is toevallig zo ontstaan. Ik had een aantal reserveringen staan bij de bibliotheek en die kwamen tegelijk binnen.

Dus deze maand is het alsnog All about disney !


Ik merkte dat ik heel erg mijn best moest doen om een leuke foto te schieten. Ik deed er veel langer over als anders en zodra ik eindelijk een foto had die ik leuk genoeg vond voor mijn bookstagram begon de struggle opnieuw want er moest nog een leuke caption bij. Na twee weken was ik het zat en besloot de challenge te laten voor wat het was. Jammer maar helaas. Wat er niet in zit krijg je er ook niet uit. 

Ook het lezen ging minder vlotjes dan gebruikelijk en toch heb ik zes boeken uitgelezen !

Mijn reviews liggen ook een beetje stil. Ik lees echt heerlijke boeken maar zodra ik mijn google docs open blijft de cursor maar knipperen en kan ik geen enkele fatsoenlijke zin bedenken. 


Natuurlijk was het ook nog zomervakantie. En in tegenstelling tot andere leesfanaten lees ik een heel stuk minder tijdens mijn vakantie. Mijn man werkt in het onderwijs dus hij heeft samen met de kinderen de hele zomervakantie vrij. Als ik dan klaar ben met werken wil ik lekker tijd doorbrengen met mijn gezin.

Lezen komt dan later wel of juist helemaal niet. Ik vind het wel heerlijk om op mijn vrije dag rustig wakker te worden en even een hoofdstuk te lezen voordat ik uit bed stap maar de rest van de dag  raak ik vaak geen boek meer aan.


ACOTAR - Sarah J. Maas


Nadat ik vorige maand de Twilight serie las besloot ik mijn series eens uit de kast te pakken.

Op dit moment ben ik bezig met de ACOTAR serie. Hof van doorns en rozen las ik in een buddyread met @juf.w3ndy. Het was mijn eerste Buddyread en ik vond het heel erg leuk om te doen. Hebben jullie mijn stories gezien ? Ik zie op instagram en pinterest ( daar ben ik ook vaak te vinden) heel veel uit deze serie voorbij komen. Ook opmerkingen als “Ik vind de wereld van ACOTAR zo mooi” of ik zie een mooie fanart met het woord.

Ik dacht dus dat het een stuk land of misschien een stad uit het rijk was. Ik sloeg het boek eens open en bekeek de kaart. Ik snapte er werkelijk niets van want waar lag dat ACOTAR dan in hemelsnaam ?!?!

Totdat ik het ineens in een engels geschreven post voorbij zag komen en het kwartje viel. ACOTAR staat voor de engelse afkorting van A Court Of Thorns And Roses !! DUHHHH.

Ik voelde me zo dom.

Mary Poppins - P.L. Travers

Vertaling Tiny Fisscher  * Illustraties van Geertje Aalders


Als ik heel eerlijk ben vind ik de originele Mary poppins helemaal niet leuk. Als ik aan Mary Poppins denk  zie ik maar één versie voor me en dat is de musical waarbij Noortje Herlaar de rol van Mary Poppins op zich nam. Ik blijf het eeuwig zonde vinden dat ik geen dvd heb van die musical. Toen ik dit boek las was Noortje dan ook de Mary Poppins in mijn verbeelding. Het verhaal blijft natuurlijk hetzelfde en ik snap best dat mevrouw Travers de verfilming door meneer Disney niet leuk vond. In dit boek lijkt Mary Poppins  helemaal niet op de altijd vriendelijke en goedgemutste vrouw zoals wij haar kennen in de films en musicals.

Ik vond haar eerlijk gezegd nogal bot en onvriendelijk.

Toch mocht dat de pret niet drukken want ik heb enorm van het verhaal genoten en het boek is prachtig vormgegeven. 

Pirates of the caribbean - Salazar's revenge  

Nederlandse vertaling Monique van Hest.


Toegegeven, ik ben een belachelijk grote fan van Johnny depp. Ontstaan in mijn tienerjaren en nooit meer overgegaan.

Een aantal dagen geleden kwam ik erachter dat Johnny Depp een instagram account heeft geopend en ik zat als een hysterische tiener te fangirlen op de bank. Pirates vijf vind ik het beste deel.

De special effects rondom Salazar zijn zo tof.

Salazar’s revenge is een jeugdboek in de leeftijdscattegorie 10+.

Door uitgeverij Zwijsen uitgegeven in een dyslectie uitvoering.

Een dyslectie uitvoering houdt in dat het lettertype groter is en niet alleen de zinnen maar ook de woorden verder uit elkaar staan. Het boek heeft korte hoofdstukken, weinig tot geen moeilijke woorden , korte alinea's en de regelafstand is groter. Alles is in hetzelfde lettertype geschreven, gedachten worden bijvoorbeeld niet schuin gedrukt. Dit alles zorgt voor een betere concentratie en minder afleiding tijdens het lezen.

Gevangen in een boek - Jennifer Donnelly


Ik had dit boek een tijd geleden al gelezen en nu staat dit verhaal in mijn eigen boekenkast.  Dit keer las ik het voor aan de kinderen. Ze vonden het zo leuk en spannend dat ze steeds een extra hoofdstuk wilde horen.  

Ook dit boek is in een dyslectie uitvoering uitgegeven door Uitgeverij Zwijsen. Bovengenoemde kenmerken gelden ook voor dit boek. 

Gevangen in een boek is uitgebracht na de real-action film van Beauty and the beast. Je leest hoe Belle en het beest hun dagen vullen in het kasteel. De verhaallijnen uit de film zijn er op een prettige manier doorheen geweven waardoor je steeds weet bij welk punt je bent aangekomen of tussen welke twee punten je inzit. De reiskriebels van Belle zijn nog niet vervlogen.

Wanneer zij een mysterieus boek ontdekt in de bibliotheek besluit ze dan ook op avontuur te gaan door het boek in te stappen.

Ze komt  in een wonderlijke nieuwe wereld terecht waar ze mooie vriendschappen sluit en bijzondere mensen ontmoet.

Ze kan haar geluk niet op tot ze ontdekt dat niets is wat het lijkt.

Er zijn drie heel belangrijke regels: Ze mag niets eten, niets achterlaten en niets meenemen. Als ze deze regels in drievoud overtreedt kan ze niet meer terug.

De reis van Syntax Bosselman - Arend van Dam


Onderwerpen als racisme, discriminatie, slavernij zijn momenteel erg actueel.

Op mijn bookstagram zal ik mij daar niet snel over uitlaten maar het zijn wel degelijk onderwerpen die ook thuis geregeld ter sprake komen.

In het jeugdjournaal ziet mijn zoon dit dan ook regelmatig voorbij komen. Het was slechts een kwestie van tijd tot ik er vragen over zou krijgen. We zijn thuis heel open en hopen dat ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar zijn en blijven.

Mijn zoon kreeg vragen over de slavernij en nadat we zijn encyclopedie hadden opengeslagen bleven veel vragen onbeantwoord. Er kwamen zelfs nog veel meer vragen bij.

Vorig jaar las ik dit indrukwekkende boek en besloot het deze maand  opnieuw te reserveren bij de bibliotheek. Het bleek aanwezig te zijn dus ik kon het dezelfde dag nog ophalen.

Dit boek heeft een gebruiksaanwijzing. Je kunt namelijk zelf kiezen hoe je het verhaal wilt lezen. Op volgorde van de tijdlijn, alleen het verhaal van Syntax, hoe Arend aan zijn informatie is gekomen tijdens zijn research of wil je toch liever alles achter elkaar lezen ? Het is allemaal mogelijk. 

Dit is het eerste boek dat ik met behulp van gekleurde post-its  opdeelde in behapbare stukken zodat het voor mijn zoon overzichtelijk en volgbaar bleef. Want als je wilt weten hoe de slavernij is afgeschaft zul je eerst moeten lezen hoe het allemaal tot stand is gekomen. Door de verschillende kleuren kon ik een beetje inzichtelijk maken waar we in het verhaal waren. Voorin het boek zat een post it geplakt waarop de volgorde aan kleuren stond beschreven. Iedere kleur stond voor een tijdsperiode, zo was geel bijvoorbeeld het einde van de slavernij en het verhaal van Syntax. 

Er staan veel landkaarten in met vaarroutes en locaties, tekeningen en foto’s van o.a. personages en de wereldtentoonstelling. Dit draagt allemaal bij aan de beeldvorming. 

Na iedere kleur bespraken we wat we nu eigenlijk hadden gelezen en hoe hij erover dacht. Dit zorgde voor mooie gesprekken. We wisselen momenteel de Avengers af met the pirates of the caribbean en ik vond het leuk om te zien dat hij dan ineens een VOC vlag herkent. Waar dan weer nieuwe en mooie gesprekken uit voortkomen. 

Na heel lang nadenken zei hij ineens tegen me “Ik dacht dat Nederland heel veel goeie dingen had gedaan in onze geschiedenis maar er zijn ook heel veel slechte dingen”

Ik zei hem dat hij dat goed heeft gezien en dat het belangrijk is dat we ook over de slechte dingen praten. “dat is waar mama want daar kunnen we van leren”

It’s a wrap ! Dit waren de boeken van de maand augustus. 

Wow ik zou willen dat mijn recensies en het verhaal dat ik wil schrijven net zo vlot gingen als deze blog ! Misschien is het gewoon tijd om wat meer blogs te schrijven tot de creativiteit weer terug vloeit. Als je tot onderaan deze pagina bent gekomen dan een dikke dank je wel dat je mijn hele verhaal uitgelezen hebt. Ik hoop dat je ervan genoten hebt  en dat ik je wat boek inspiratie kan meegeven. Alle liefs en tot de volgende wrap

Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs