Wrap up Juli

It’s a wrap !

Met zeven young adult boeken en één kort verhaal  is de maand juli echt een YA maand. Een maand met veel emoties, zo werd ik verliefd, irriteerde ik me mateloos, werd ik blij verrast en sloot ik de maand af met een auteur waarvan ik inmiddels wel weet dat ik haar boeken verslindt. No matter wat ze schrijft.

Meneertje Wiegel - Onno van Gelder jr.


Ik begon de maand met een recensie exemplaar van Meneertje Wiegel geschreven door Onno van Gelder jr. Meneertje Wiegel is een verhaal waarin de spanning langzaam maar heel zeker opbouwt. Pierre vertelt op nuchtere wijze over zijn jeugd, zijn jongensachtige verwondering en nieuwsgierigheid.

Over het slapende dorp waar hij woonde dat wakker geschud wordt door verkavelingen. Over zijn afwezige ouders.

Over de markante gebeurtenis toen hij negen jaar oud was. Meneertje Wiegel is het tweede boek in de reeks van tien verhalen. Wil je meer weten over dit boek kijk dan bij mijn recensies.

Daar vind je de recensie van zowel deel één als deel twee.

Twilight read-a-thon 


Ik ken Twilight natuurlijk wel. Ik bedoel, ik heb de films gezien en ik vond ze wel oké maar om nu te zeggen dat ik me helemaal in de hype kon verliezen...nee. Ik wist ook wel dat er boeken van waren maar ik had ze nog nooit gelezen. Het eerste deel had ik wel eens in een kringloopwinkel op de kop getikt maar gaf die uiteindelijk ongelezen weer weg in een minibieb.  Via instagram werd een read-a-thon georganiseerd en de uitgeverij bracht de serie opnieuw uit in een prachtige hardcover uitvoering.

Ik bleef toch nieuwsgierig en eerlijk gezegd wilde ik de serie wel in mijn bezit hebben dus kocht ik de serie en deed mee aan de Twilightreadathon met  fotochallenge.

Want een foto challenge is altijd leuk om te doen !

Vol enthousiasme begon ik met foto's maken en in deel één van de twilight saga werd ik verliefd op het verhaal.

De spanning van een onmogelijke liefde spatte van de bladzijdes af. Ik keek de film erachteraan en keek erg uit naar de geschreven versie van Jacob want ja lieve mensen ik ben team Jacob. 

Toen ik uiteindelijk in deel drie aankwam raakte ik mijn interesse kwijt. Het “Ik hou meer van jou dan jij van mij” geleuter  tussen Bella en Edward begon me te irriteren en Jacob vond ik helemaal niet leuk meer. Ik besloot het tweede leven van Bree Tanner nog te lezen en toen vond ik het even genoeg. Ik weet inmiddels niet meer of ik nu team Jacob ben of team Edward.

Ik ben in de war en neem even afstand van Forks en zijn inwoners. Ik keer later zeker terug voor Morgenrood en Midnight sun maar ik heb even een time out nodig.

Sorry, Jacob en Edward  het ligt niet aan mij het ligt aan jou….

Starters en Enders - Lissa Price


Het meisje op de cover heet Callie en puur vanwege de cover kocht ik dit boek. Ik had werkelijk geen enkel idee waar het verhaal over ging. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik young adult een fijn genre vind dus die boeken zijn vaak toch wel goed.

Voeg daar het genre dystopian aan toe en ik neem je boek mee zonder de achterflap te lezen, eerlijk waar. 

 Maar goed, Callie meid wat heb je mij verrast.

Callies ouders  zijn dood en ze leeft met haar ernstig zieke broertje Tyler op straat. Ze zijn altijd op de vlucht, leven van kraakpand naar kraakpand en eten uit vuilnisbakken. Op hun vriend Michael na is er niemand die ze kunnen vertrouwen. Callie heeft dringend geld nodig en is ten einde raad. Ze besluit naar Topbestemmingen te gaan. Ook wel bekend als  de bodybank.

Ze beloven haar een flinke som geld. Het enige dat ze hoeft te doen is een chip laten plaatsen en haar lichaam tijdelijk beschikbaar te stellen  aan een Ender zodat zij nog eens kunnen genieten van de voordelen van een jong lichaam.

Dit vond ik zo’n bizar idee dat ik door bleef lezen want ik wilde precies weten hoe dit dan in elkaar stak en wat de mogelijkheden waren van zo’n uitwisseling. Ik vond het dan ook met onze huidige technologie gevaarlijk realistisch aanvoelt. Want we kunnen inmiddels klonen, baby’s buiten het menselijk lichaam om laten groeien en er worden om allerlei redenen  chips en implantaten ingebracht. Mijn fantasie ging met me op de loop want op de momenten dat ik niet kon lezen dacht ik nog na over eventuele mogelijkheden en plottwisten. Enders vond ik al net zo zenuwslopend en las ik dan ook direct nadat ik de laatste bladzijde van Starters omsloeg. De recensies van beide boeken  kun je op mijn recensie pagina vinden.

Dance or die - Chinouk Thijssen 


Ik sloot mijn fijne leesmaand af met  het slotdeel van de truth or dance trilogie. Ik was veel te ongeduldig om eerst Truth or dance en Break a leg te herlezen. Ze stonden veel te lang op mijn wishlist en ook alweer veel te lang in mijn kast.

Ik wilde NU weten hoe het zou aflopen.

En ja, ook ik zat ernaast !! 

In Dance or die is het einde van India’s dansopleiding in zicht.

Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Ik moet de serie echt nog een keer opnieuw lezen want ik was zo nieuwsgierig dat ik eigenlijk te snel ben gegaan.

Nu ik weet hoe het eindigt kan ik waarschijnlijk gewoon rustig en ontspannen lezen. De plottwisten aan het einde vond ik geniaal en dat allerlaatste hoofdstuk.. Geweldig !

Heb je de Truth or dance trilogie nog niet gelezen ?

Ga dit dan meteen doen !!

Vooruitblik 


In de  maand augustus doe ik weer mee aan een foto challenge.

Ik wilde eerst opnieuw meedoen aan de #BBBookstagram challenge maar vond de pixiedustandbooksaug20 challenge en sorry not sorry maar Disney wint altijd.

Ik ben al druk met de voorbereidingen en heb een aantal leuke dingen in gedachten dus hou mijn  instagram account in de gaten.


Ik wens jullie weer een fijne leesmaand toe 


Liefs,


Natalie 

Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs