Wrap up Juni

Afgelopen maand ging het lezen niet vanzelf en moest ik me er echt toe zetten. Lezen is een onderdeel van mijn ontspanning en zelfzorg. Het zorgt ervoor dat ik soms echt letterlijk de pas op de plaats maak. De fictieve wereld waar ik mij op dat moment in bevindt is dan tijdelijk mijn realiteit. Dit is voor de meeste boekenliefhebbers waarschijnlijk niets nieuws. Mijn werkdagen waren druk en vol en door de nieuwe versoepelingen werd onze sociale agenda  ook wat voller. Juni stond in het teken van opnieuw aanpassen en schipperen. Al met al een  vermoeiende maand. Zodra ik maar een bladzijde probeerde te lezen vielen mijn ogen dicht. Ik was dan ook verbaasd dat  mijn “gelezen stapel “ toch nog  acht boeken telde.

Tijd voor de wrap- up van de maand Juni.


The Jewel serie - Amy Ewing


Ik kreeg The Jewel te leen van mijn schoonzus.

Een paar dagen later kreeg ik de rest van de serie want,

zei ze  “deze serie wil je in één keer lezen” 

En inderdaad ik heb de serie verslonden. Ik vond de serie vanaf het eerste boek ontzettend spannend. The jewel is een dystopische young adult  en speelt zich af in hoge adellijke kringen. Hieronder beschrijf ik de serie op volgorde van lezen.


The Jewel -

“Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197”                                                

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land…

Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere praktijken. Violet krijgt de kans om te ontsnappen, maar dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijk dilemma. Kiest ze voor haar eigen leven of voor dat van haar beste vriendin?


The Jewel opgesloten -

“ik ben geen nummer. Ik ben Raven”

Raven wordt tijdens de veiling verkocht aan de gravin van de Steen. Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt. Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken. Kan Raven dit overleven ?


The Jewel the white rose -

“Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken”

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilig plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuitingen en ongelijkheid in de Jewel? 


The black key -

“Ik ga de wereld veranderen. Zelfs de bomen voelen dat ik eraan kom”

Het wordt tijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïstische leventje in de Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing : Ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.

Sprakeloos verliefd - Emma Anna


Toen ik afscheid had genomen van the Jewel dook ik in het nieuwste boek van Emma Anna.

Ik had het fysieke boek in pre order staan en mocht door middel van het ebook alvast vooruit lezen. Ik schreef er eerder deze maand al een review over ( zie recensies) en Oh boy wat heb ik genoten van Skylar en Jesse.

Typisch een verhaal waarbij je vol enthousiasme begint met lezen en naar het einde toe steeds langzamer gaat omdat je  niet wilt dat er een einde aan komt.

Gelukkig staan deze lieve schatten in mijn kast dus ik kan altijd naar hun prachtige verhaal terugkeren.


Skylar is gebroken, dakloos en kwaad wanneer ze bij haar moeder aanklopt, die sinds een tijdje een nieuwe vriend heeft.  Maar vooral heel erg kwaad.

Zonder dat ze het wil, wordt ze opgenomen in haar moeders nieuwe roerige gezin. Het is maar tijdelijk, houdt ze zich voor, tot ze iets voor zichzelf heeft gevonden. Maar naarmate de dagen verstrijken, begint ze steeds meer te beseffen hoe eenzaam ze is geweest. Vooral wanneer ze Jesse beter leert kennen, de intrigerende en op het eerste gezicht vreemde zoon van haar moeders vriend. met wie ze de zolder moet delen. En een badkamer.  En bij wie ze zich werkelijk geen seconde normaal kan gedragen. Liefde toelaten is niet makkelijk als je doodsbang bent om iemand kwijt te raken, maar als ze weer gelukkig wil worden, zal Skylar toch echt haar angsten moeten overwinnen.

Fataal spel - Chinouk Thijssen


Maanden geleden had  ik dit boek bij de bibliotheek gereserveerd. We all know what happend in de tussenliggende maanden dus toen het bericht ontving dat mijn plaatselijke bibliotheek weer open mocht maakte ik natuurlijk even tijd om even langs te gaan. 

Sommige reserveringen kon ik annuleren want ik had de boeken inmiddels gekocht ( oeps) 

maar deze stond op me te wachten. Fataal spel is de herschreven versie van Liefdesduivel en heeft een filmoptie.

Ik ben heel benieuwd hoe ze dit verhaal gaan verfilmen !


Carmen en haar zusje Jessie zijn twee handen op één buik.

Ze lijken erg op elkaar - mensen denken vaak dat ze een tweeling zijn ook al schelen ze twee jaar. En soms weet Carmen precies wat haar zus denkt. Als jessie op een dag opeens spoorloos verdwijnt, wordt die bijzondere band alleen maar sterker. Carmen voelt gewoon dat haar zus ontvoerd is, en dat ze in gevaar is.

Maar de politie en haar ouders willen haar niet geloven.

En waarom hebben ze juist haar zusje meegenomen?

Carmen gaat zelf op onderzoek uit.

Wat jij niet ziet - M.J. Arlidge


Juni stond natuurlijk ook in het teken van de spannende boekenweken.

Dit keer werd het boekenweekgeschenk geschreven door niemand minder dan M.J. Arlidge.

Ik ben een groot fan van zijn boeken dus dit boekje wilde ik absoluut in mijn bezit krijgen.

Dat wat jij niet ziet niet over Helen Grace gaat is even wennen maar zeker niet minder leuk.

Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, al maken zijn littekens hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.

Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt : de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is ?

Silber het eerste boek der dromen - Kerstin Gier


Op het moment dat ik deze blog schrijf is het boek nog niet uit.

Het vergt een strakke planning maar het moet lukken om ook dit boek uit te lezen voor 1 juli a.s. 

Ik vind het altijd lastig om mijn volgende boek te kiezen dus besloot ik weer een TBR jar te maken. Silber was het eerste boek dat ik trok. Silber bestaat uit drie delen en zitten in een mooie boxset. De boeken hebben vrolijke en bijpassende kleuren dus het ziet er heel feestelijk uit op de plank. Ik moet nog even mijn weg vinden in het verhaal maar Liv’s dromen zijn raadselachtig en mysterieus wat mijn interesse triggert. 


Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. lange gangen met versierde deuren, in raadsel sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl…

Liv droomt zelfs over een kerkhof waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het aller vreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Vooruitblik 


In de maand juli doe ik mee met de Twilight Readathon met foto opdrachten. 

Deze start op 1 juli a.s. 


Wat is de bedoeling ?

Samen met anderen bookstagrammers en Twilight fans beginnen we in Twilight. Het eerste boek.

( Nederlands of Engels maakt niet uit ) 

Bij dit boek komen 4 foto opdrachten met 4 vragen over het boek.

Elke week heeft een foto opdracht, dus het lezen van het eerste boek duurt 4 weken.

De foto challenge krijgt vaste data voor het plaatsen.

deelname aan de foto challenge is niet verplicht maar onder de deelnemers wordt een toffe prijs verloot met dank aan uitgeverij  @bestofyoungadults

Je kunt meedoen door het account @twilightreadathon te volgen.

Laat me vooral weten of je het leuk vind om een blog te lezen over deze readathon !


Verder leg ik nooit van te voren vast wat ik wil lezen. Het ligt er volledig aan welke impuls aankopen ik doe, wat ik bij de bibliotheek vandaan sleep en in welke mood ik ben.

Ik heb een recensie exemplaar toegestuurd gekregen dus die kunnen jullie in ieder geval verwachten.


Ik wens jullie een fijne leesmaand toe en tot de volgende Wrap - up 


Liefs,


Natalie

Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs