Wrap up Mei

Ik zie iedere keer van die leuke wrap up blogs voorbij komen maar ik neem nooit tijd om zelf een wrap up te schrijven. Ik vergeet ook vaak bij te houden welke boeken ik precies lees of leen de boeken van de bibliotheek en tegen de tijd dat ik aan een wrap up denk zijn ze al lang en breed terug.

Omdat de bibliotheken gesloten waren ( a.s. dinsdag gaat mijn locatie open yeah) moest ik mijn TBR lijstje in de kast maar eens aanspreken. 

Ondanks dat mijn focus wat meer op het schrijven heeft gelegen las ik toch nog vijf boeken in de maand mei. Ik weet niet meer in welke volgorde ik de boeken las dus ik zet ze hieronder in willekeurige volgorde  voor je neer. Veel plezier !

De magische apotheek - Anna Ruhne


Nadat ik klaar was met kruistocht in spijkerbroek liet ik mijn volgers op instagram het volgende voorleesboek kiezen. 

Dit magische apotheek lees ik nu dus voor aan mijn zoon. Hij is negen jaar en wilt niet altijd meer voorgelezen worden. Soms lezen we één á  twee hoofdstukken voor het slapen gaan en een andere keer lezen we dagen niet. Het gaat dus niet heel vlot.

Ik vind het zo’n leuk verhaal dat ik besloot om gewoon zelf door te lezen.  De aanbevolen leeftijd is 7 - 12 jaar. De letters zijn wat groter en dat leest prettig. Hoewel de magische apotheek een jeugdboek is vond ik het soms toch lastig om hardop voor te lezen. Soms is de zinsopbouw wat lastig en moest ik even goed kijken wat er nu precies stond. Er zitten een aantal leuke en verrassende wendingen in het boek. Bovendien staat het boek vol met mooie zwart wit  illustraties. Ook krijg je er een gekleurde geurkaart bij. Hierop staan de flesjes en geuren afgebeeld die in het verhaal voorkomen. Terwijl ik lees bestudeerd mijn zoon de kaart.

Verkikkerd - Lisette Jonkman


Dit boek gaf ik aan de mama’s voor moederdag. Vervolgens vroeg ik het boek te leen nadat mijn moeder het boek uit had en razend enthousiast was.

Ik ben totaal niet bekend met studeren laat staan het leven in een studentenhuis of op een campus. Maar ik geloof zomaar dat veel studenten herkenning zullen vinden in dit verhaal. Ik vind verkikkerd een hilarisch verhaal en ik las dit boek dan ook met heel veel plezier. Inmiddels heeft mijn moeder ook verslingerd  en verknocht  gekocht dus het tweede deel kreeg ik vast te leen en staat rustig te wachten tot ik erin ga beginnen. Verknocht zal zich daar eerdaags bij gaan voegen. Ik heb sommige passages hardop gelachen en ik kon mij behoorlijk storen aan bepaalde personages. Meer dan eens liet Lucy mij met de ogen rollen en zuchten want ja.. uhm.. laat ik het zo stellen ze had niet mijn vriendin geworden en toen haar karma aan haar deur kwam kloppen  kon ik niet anders dan denken “Ha ! lekker voor je” verkikkerd krijgt nog een review van mij dus daar lees je later meer over !

Piep zei de muis - M.J. Arlidge


Ik kocht maanden geleden de eerste vier delen in één koop. Lang leven boekenbonnen ! Ik las iene miene mutte en daarna heb ik niet meer naar mijn arlidge boeken omgekeken. Ik had weer eens zin in een thriller en bedacht me dat ik eigenlijk nooit verder was gegaan aan deze serie, daar moest maar eens verandering in komen vond ik. Ik probeerde eerst het audioboek uit want ik kwam erachter dat piep zei de muis ook op spotify te vinden is. Dit werkte niet want alle hoofdstukken liepen door elkaar. Later bleek dat ik gewoon was vergeten om de shuffle optie uit te zetten. Dus weet je wat ? Ik lees het boek wel gewoon. Nou ik heb het geweten ! De beeldende, meeslepende en intrigerende manier van schrijven was  ik voor het gemak even vergeten. Sterker nog, de delen die ik nog niet in mijn collectie heb stonden op mijn wensenlijstje en had ik inmiddels verwijderd. Na het lezen van piep zei de muis zijn ze weer terug op het lijstje gekomen en ik heb mezelf beloofd niet meer te vergeten hoe goed M.J Arlidge  is.

De Hot daddy list - Madelein kerseboom


Dit boek was echt een feestje om te lezen. Heel herkenbaar en tegelijkertijd nieuw en verfrissend. Ik ben echt van de personages gaan houden. Van de hey-hoi-hallo vaders tot aan de citroenthee partners. Dat vond ik trouwens echt een geweldige metafoor. Dit is een boek dat ik nog heel vaak zal herlezen. Ook de hot daddy’s krijgen een review van mij dus stay tuned !

De beminde - Kiera Cass


Met dit boek deed ik deze maand mee aan een readalong. het was de eerste readalong dat ik volbracht. De beminde werd best gehyped en ik kreeg het van mijn schoonzus te leen Inclusief leuke goodie for the gramm. De beminde was het eerste boek dat ik las van Kiera Cass. Helaas vond ik het boek erg tegenvallen. Voor mijn gevoel kwam het boek niet op gang en vond ik de personages vlak. Toch wilde ik wel weten hoe het verhaal zich zou ontwikkelen en heeft Kiera Cass ervoor kunnen zorgen dat ik door wilde lezen. Dat vind ik positief. Mijn geduld werd beloond want op het einde kreeg ik toch de langverwachte plottwist waar ik op hoopte. Of ik het vervolg ga lezen ? Dat weet ik nog niet. Waarschijnlijk leen ik het tegen die tijd opnieuw van mijn schoonzus of ik leen het boek van de bibliotheek. Want ergens wil ik toch weten hoe het verder gaat.


Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs