Wrap-up Oktober

Wat was Oktober toch een leuke maand ! Ik heb echt  genoten.

Ik was niet heel erg actief op social media omdat ik offline gewoon zoveel leuke dingen te doen had.

De maand begon met een schrijfcursus waarvoor ik veel tijd vrij maakte om aan mijn opdrachten te werken. Ik spendeerde uren aan het uitdenken en mijn research.

Verder maakte ik iedere dag een herfstwandeling van ongeveer 5 kilometer.

Vulde mijn huis met pumpkin friends en kaarsen zijn inmiddels een vast product op de boodschappenlijst geworden. Niet aan te slepen die dingen.

Verder had ik nog  een weekje vakantie en in die week draaide het alleen maar om samen zijn met mijn gezin en familie.

Ook voor Books and Sleeves was ik niet heel actief. De bestellingen liepen gewoon door maar ik maakte even  geen nieuwe voorraad. 


Net als de natuur laat ik in de herfst mijn bladeren los. Ik keer dan een beetje naar binnen en neem de stand op. Ik kijk als het ware naar mijn oogst van het afgelopen jaar en kijk terug op de dingen die ik heb gedaan en wat ik nog zou willen doen. Ben ik tevreden over de manier waarop dingen zijn verlopen ? Hoe zijn mijn plannen uitgepakt en wil ik ermee doorgaan ? Is het tijd voor iets nieuws ?

Laat ik los of laat ik rusten ?


Natuurlijk werd er wel  gelezen. Ik ben nog steeds heel trouw mijn TBr stapel aan het weglezen maar mensen wat had ik het zwaar deze maand ! Er kwamen heel veel boeken uit die op mijn verlanglijstje staan dus werd het een kleine uitdaging om door mijn tijdlijn te scrollen. Ik maakte ook veel tripjes naar de bibliotheek wat ook niet echt meehelpt om de stapel kleiner te maken.

Voor de rest kreeg ik een aantal leuke recensie exemplaren opgestuurd en mocht ik opnieuw proeflezen voor Emma Anna.

 Maren Stoffels


Deze maand las ik Black friday en Fright night.

Ik had nog niet eerder boeken van Maren gelezen en ik vond ze erg leuk. In mijn vorige blog Halloween reads vertel ik meer over deze boeken. 


Verhalenbundel


valeriesboekenwereld vroeg me of ik SET wilde lezen voor een review.

Verhalenbundels lees ik echt veel te weinig. Ik ben erachter gekomen dat ik bundels meer waardering mag gaan geven,

Over SET schreef ik een review.

Je kunt mijn review hier lezen.

Proeflezen


Emma Anna vroeg me of ik één van haar nieuwe manuscripten wilde proeflezen. Één van inderdaad want ze schrijft echt non stop. Dat vind ik echt indrukwekkend.

Het is inmiddels wel bekend dat zij één van mijn lievelings auteurs is geworden. Voor Emma Anna heb ik ook een instant buy ontwikkeld. Ik lees de achterflap niet eens meer.  Proeflezen voor haar is dus altijd een feestje.

Anyway, Ooit in september  mocht ik dus proeflezen en zal in Februari 2021 uitkomen. Het gaat over Oliver en Lou.

Ze hebben mijn hart gestolen, gebroken en stukje bij beetje weer gelijmd. Check haar instagram want ze heeft zojuist een cover reveal gedaan.

Vlieg vrij -  Iris Schlagwein


Verhalen en ervaringen van anderen vind ik fascinerend.

Wanneer dit te maken heeft met mental health en de manier waarop je naar de wereld ( om je heen) kunt kijken ben ik al helemaal geïnteresseerd. Dus nadat Iris Schlagwein een oproepje plaatste of iemand haar boek wilde lezen en recenseren stak ik virtueel mijn hand op. En het mocht !

Ik schreef er een uitgebreide recensie over want dit boek was echt een ervaring. Ik bleef post its plakken, en betrapte mezelf erop dat ik een aantal quotes uit haar boek gebruikte om anderen iets uit te leggen. Ik vind Vlieg vrij echt een aanwinst voor mijn afdeling mental health boeken.

De Familie - Louise Jensen


In de familie gaat het over een moeder en dochter.

Na het overlijden van haar man / vader raken ze verstrikt in een sekte. Je leest vanuit drie perspectieven : moeder, dochter en leider van de gemeenschap. Dit vind ik normaal gesproken heel tof alleen in dit boek nam het soms de vaart uit het verhaal weg.

Het ene hoofdstuk is vanuit moeders perspectief en het hoofdstuk erna vanuit dochters perspectief. Ik las bijvoorbeeld een incident vanuit de beleving van moeder en in het volgende hoofdstuk werd hetzelfde incident vanuit dochter beschreven.

Hierdoor las ik twee keer hetzelfde punt. Dit ging een klein beetje irriteren maar niet voldoende om het boek weg te leggen. 

Desondanks vond ik het een leuk en spannend boek.

Aan het einde komen alle puzzelstukjes samen en begrijp je ook waarop de hoofdstukken op die manier zijn geschreven.

Hazelwoud - Madam Melissa Albert


Hazelwoud gaat over sprookjes. Ik hou heel erg van sprookjes.

De moeder van Alice niet. Zij heeft een hekel aan sprookjes en is jarenlang op de vlucht geweest voor alle onheil dat hen lijkt te achtervolgen. Hun ongeluk lijkt voort te komen uit de sprookjeswereld waar Oma een boek over heeft geschreven. Wanneer moeder op een dag wordt ontvoerd gaat Alice, samen met klasgenoot Ellery Finch  op zoek naar haar moeder.

Tegen alle waarschuwingen in reizen ze af naar het Achterland :  de wereld waar de sprookjes van haar oma hun oorsprong vonden. 

Al vrij snel kreeg ik een flinke plottwist door voordat deze werd ontvouwd en dat vond ik erg jammer.

Het haalde voor mij de vaart eruit en mijn interesse om verder te lezen werd minder. Toch las ik het boek uit omdat ik een verhaal wel wil uitlezen. Welke rol moeder dan precies heeft gespeelt vond ik wel leuk al staat me niet meer bij hoe het nu precies met haar is vergaan nadat ze werd ontvoert.

Ze gaan er met je neus vandoor - Ted van Lieshout


Dit boek werd mij aangeraden omdat het zo ontzettend leuk is vormgegeven. En dat is het zeker. In deze poëzie begint een schrijver aan een nieuw gedicht.

Door een gebroken hart kan hij zijn gedicht niet afmaken.

De woorden besluiten de dichter te helpen en gaan op zoek naar een nieuw metgezel. Dit verloopt niet helemaal volgens plan en wat volgt is een oorlog van woorden. Letterlijk.

Door gebruik te maken van verschillende kleuren, pagina indelingen en  lettergroottes zet de schrijver een woordenwisseling neer waarbij je meteen begrijpt dat het oorlog is. Woorden en zinnen worden van de bladzijden weggestuurd en gaan in een hoekje op de volgende pagina staan. 

Voor je het weet schieten de woordelijke kogels om je oren wat op hun beurt weer zal uitmonden tot een waar slagveld. Oorlog is dan ook het onderwerp van het boek.

Achterin staan namelijk gedichten over de tweede wereldoorlog. De manier waarop Ted een serieus onderwerp als oorlog op een laagdrempelige manier en in poëzievorm  aan de jongeren over  weet te brengen vind ik erg origineel en bijzonder.

Er zat nog een klein moraal in het verhaal verstopt.

Ted laat namelijk op een creatieve manier zien dat uiteindelijk niemand ongeschonden uit een oorlog komt.

It’s a wrap ! Dat was mijn maand Oktober.

Ik ga zelf nog even door met griezelen en gruwelen want ik heb besloten mijn Helen Grace serie van M.J. Arlidge weer op te pakken. Maar eerst zal ik beginnen in Legend van Marie Lu.

Ik doe namelijk mee met #travelingbooklegend dit wordt georganiseerd door @Bookstagrammeetupnl.

Het is de bedoeling is dat je dit boek leest, in het boek aantekeningen maakt en doorgeeft aan de volgende lezer. Uiteindelijk zal het boek vol staan met aantekeningen en bevindingen in allerlei verschillende kleuren en handschriften. Ik hou echt van dit soort creatieve ondernemingen. Één van de redenen waarom ik zo gek ben op onze Book community. 


Geniet van weer een mooie nieuwe leesmaand  lieve Booklovers

©booksandblogs