Wrap - up September

Voor mijn gevoel duurde September echt maaaanden. Hadden jullie dat gevoel ook ? 

En om nu te zeggen dat ik daardoor lekker veel kon lezen.. NOT !!

Maar dat geeft niet want ik heb echt hele toffe boeken mogen lezen deze maand.

Goede verhalen voelen voor mij echt als een cadeautje.

September voelde daarom een beetje als mijn verjaardag, sinterklaas en kerst in één. 


Voor de rest verliep de maand een beetje rommelig en druk dus ik ben vergeten bij te houden in welke volgorde ik de boeken las. Maar who cares let’s go !

Plankenkoorts - Tamara Haagmans 


Mara werkt bij Partituur, het familiebedrijf van haar opa en oma.

Zij runnen een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen.

Ze halen alles overhoop in hun zoektocht  naar iets waardevols. Wat kan er zo waardevol zijn aan al deze oude spullen ?  Dan stapt de knappe Lucas de winkel binnen. Bang dat dit de zoveelste klant is die de winkel komt ruïneren werkt Mara hem naar buiten.

Maar Lucas lijkt meer interesse te hebben in Mara dan in de winkel. Wie is deze man en waarom is hij zo geïnteresseerd in Mara ?


Beleving :

Net als in de mooiste dag van je leven sluit ik ook nu weer alle personages in mijn hart. Of nou ja niet allemaal.

De ouders van Mara kunnen me gestolen worden.

Tamara weet Mara’s wereld zo levendig te beschrijven dat de magische vibe van de theaterwereld rondom de winkel voelbaar is. Een fijne wereld voor Mara om te ontsnappen aan haar dagelijkse struggles.

En ik ontsnapte heel graag met haar mee

Vol verwachting - Madelein Kerseboom 


Dat je met twee compleet verschillende persoonlijkheden toch een hechte band kunt hebben bewijzen Anouk en Hanne jacobs in het boek vol verwachting. Anouk geniet als purser bij de KLM van haar vrijheid en leidt een avontuurlijk bestaan.

Hanne geeft de voorkeur aan het huisje boompje beestje leven en is gelukkig getrouwd met Bas. Zij willen dolgraag een kindje maar tot hun grote verdriet blijft een zwangerschap uit en starten ze noodgedwongen een zwaar IVF traject.

Aan de start van dat traject blijkt Anouk zwanger blijkt te zijn van een onenightstand. De zussenband komt hierdoor  flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap ?

Wil ze het kindje wel houden ? En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is ?

Heftige onderwerpen voor een feelgood right ?

Toch weet Madelein dit - zoals altijd -  in een luchtig jasje te stoppen. 

Beleving : 

Wat is de schrijfstijl van Madelein toch fijn. Lekker vlot, luchtig en grappig.

Maar ze houdt je ook graag voor de gek. In haar vorige boek dacht ik namelijk een sappig sop boek á la boeketreeks in handen te hebben - wat dus niet zo was - en nu bereid ik me voor op een feelgood en zit ik te huilen !

Bij Madelein is niets wat het lijkt en dat is juist haar kracht. Ze durft moeilijke en gevoelige onderwerpen aan te snijden waardoor ze haar feelgood diepgang geeft.

Blijf bij mij - Emma Anna


Blijf bij mij is het vervolg op kom naar huis. 

*  let op : Spoilers als je kom naar huis nog niet hebt gelezen * 


Nadat Luc terug is gegaan naar Saskia probeert Hannah haar leven - heart broken - weer op te pakken.

Haar leven is drastisch veranderd.

Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en ze probeert haar verleden een plekje te geven. Wanneer ze wordt geconfronteerd met Luc blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf probeert wijs te maken.

Luc is inmiddels  getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen.

Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek. Dit alles heeft uiteindelijk maar één oorzaak : hij wilt een leven met Hannah.

Kunnen Luc en Hannah samen gelukkig worden wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden ?


Beleving : 

Kom naar huis is een licht en liefdevol verhaal.

Blijf bij mij daarentegen voelt rauw, donker en vol frustratie.

Met name in de passages van Luc. Er zitten lekker veel seksscènes in waarmee Luc zijn frustratie en ongenoegen probeert weg te drijven. Wat natuurlijk niet werkt. Ik heb me weer met veel plezier  laten meeslepen in de worstelingen van Hannah en Luc en kon erg genieten van de diepe, rauwe emoties in het boek. 


Tot onze wegen scheiden - Emma Anna


Ada Jongen woont in het dorpje Breesden.

Een klein dorpje in de buurt van Middelburg dat bekend staat als de biblebelt.

Ze is verloofd en zal na haar huwelijksdag de rol van  echtgenote en moeder op zich gaan nemen. Een paar weken voor haar trouwdag ontmoet ze Belen.

Ze krijgt een bijbaantje als serveerster aangeboden in het restaurant waar hij werkt en ook al weet ze dat haar ouders dit nooit zullen goedkeuren, ze neemt het baantje aan.

Ada ontdekt een nieuwe kant van zichzelf en probeert haar twee verschillende levens krampachtig gescheiden te houden tot haar grote dag. Maar naarmate die dag dichterbij komt, krijgt ze diepere gevoelens voor Belen.

Terwijl Ada zo goed mogelijk naar de normen en waarden van haar ouders  probeert te leven en naar antwoorden zoekt binnen haar geloof beseft ze steeds meer dat ze nergens meer zeker van is. Ze twijfelt voortdurend aan haar gevoelens en ze zou zich eigenlijk moeten richten op haar aanstaande echtgenoot en de rol die na het huwelijk voor haar is weggelegd.

Maar ze vindt de nieuwe, vrije Ada die ze bij Belen kan zijn ook heel leuk. 

Beleving : 

Tot onze wegen scheiden voelt heel persoonlijk aan.

Alsof je in vertrouwen wordt genomen en stukjes uit iemands dagboek mag lezen. Ik moest huilen van ontzetting én van ontroering. Want Ada maakt een aantal schokkende gebeurtenissen mee.

Je merkt al snel  dat Ada zich in een complexe situatie bevindt.

De spanning van die complexiteit wordt steeds verder opgevoerd waardoor je dit verhaal in één ruk wilt uitlezen.

De erfenis van Graaf Wolf - Patrick Leijte


van het Kelterwoud tot aan de Moerrassen van Vossenkamp leven over de periode van tweehonderd jaar verschillende uitblinkers. De zeven vertelsels in deze bundel gaan over die uitblinkers : Mensen die anderen overtroffen door hun nobelheid, dapperheid en liefde. Maar bovenal gaan de vertelsels over hoe al onze levens aan elkaar verbonden zijn en dat niemand op zichzelf staat.


Beleving : 

Sommige - of misschien zelfs de meeste van jullie - 

weten inmiddels wel dat gek ben op verhalen in een middeleeuwse setting. Het hoeven trouwens niet eens boeken te zijn ik hou gewoon van de middeleeuwen.

Toen ik dit boek bij Patrick voorbij zag komen was ik dan ook meteen geïnteresseerd. Toen ik zijn boek ook nog mocht recenseren werd ik helemáál gelukkig. En kijk even naar de prachtige cover ! Dit trekt toch meteen je aandacht als je dit in de winkel ziet staan ? of in je boekenkast, de bibliotheek, achteloos op de salontafel of waar dan ook.

Als jullie willen weten hoe ik dit boek heb ervaren  zullen jullie nog even geduld moeten hebben want de recensie zal later deze week online komen. 

Nou wat zei ik je ?! Stuk voor stuk heerlijke boeken.

Als één van deze boeken op je TBR lijstje staan, laat ze dan niet te ver naar beneden zakken want ze verdienen het om gelezen te worden.


Ik had alle ongelezen in mijn boekenkast geteld. Met de geleende boeken daarbij opgeteld kwam ik op een totaal van 51 boeken uit. Al met al vond ik dit erg netjes ! Ik mag weer nieuwe boeken kopen als alle ongelezen boeken gelezen zijn. Nog 51 boeken te gaan !

Reactieformulier

 
 
 
 

©booksandblogs