Als de nacht eindigt

Titel : Als de nacht eindigt

Auteur : Laura Diane

Uitgeverij : Clavis Young adult

ISBN : 978 90 448 3711 7

Waar te koop ?

Amerika, honderden jaren in de toekomst :

Sinds een alles verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking heeft weggevaagd is het niet meer veilig om overdag naar buiten te gaan. Verkoolde lichamen leveren het bewijs van een onveilige atmosfeer. Ook al is er nauwelijks iets over van Amerika, de dorpsbewoners proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Er wordt gewerkt, kinderen gaan naar school en feestdagen worden gevierd. Overdag slapen en s’nachts leven.

Zorg ervoor dat  je de avondklok altijd in de gaten houdt en dat je op tijd binnen bent !

Lya voelt aan alles dat ze moet ontsnappen al is het maar voor een nacht. Weg uit het dorp, weg van thuis, weg van de regels in de samenleving.


Personages en schrijfstijl :

Als de nacht eindigt gaat rustig van start. En is geschreven vanuit het oogpunt van Lya. Je voelt haar worsteling : Gaat ze in de mijn werken of trouwen ? Haar eens zo sterke vader kwijnt langzaam weg door een ongeneeslijke ziekte en ze voelt zich gevangen.

Gevangen in haar huis, in het dorp waar ze woont, in de duisternis.

De manier waarop dit wordt verteld zorgt er voor dat je vanaf de eerste bladzijde meteen een verbinding voelt met Lya. Samen met haar vriendinnen Gwen en Carli verlaat zij het dorp. In de grillige setting van duisternis, verlaten gebieden en het sluimerende gevoel van angst en onbehagen beleven Lya, Gwen en Carli een spannend en meeslepend avontuur. Langzaam maar zeker ontdek je de wereld waarin zij leven. Dat is niet wat wat het lijkt en er blijkt toch meer aan de hand te zijn.

Bereid je voor op een heleboel plottwisten ! Nog maar net bekomen van het ene avontuur duikel je het volgende alweer in. Om uiteindelijk met een knaller te eindigen. 


Conclusie :

Laura Diana beneemt je de adem, laat je huiveren en verlangen naar meer.

 

©booksandblogs