ACOTAR serie

Titel : Hof van doorns en rozen cadeaubox

Auteur : Sarah J. Maas

Uitgeverij : van Goor

ISBN : 97 890 0035 902 8

Ik werd enorm nieuwsgierig gemaakt door verschillende berichten over de hof van doorns en rozen serie van sarah J. maas. Toen de boxset in de aanbieding was besloot ik deze te kopen. Het eerste deel las ik in een buddy read wat erg leuk was om te doen.

Hoewel ik traag vorderde besloot ik toch door te lezen in de vervolgdelen Hof van mist en woede en Hof van vleugels en verwoesting.

Ik vind het erg moeilijk om aan te geven wat ik van deze serie vind.

Ik ben in de war en er eerlijk gezegd nog niet over uit. Aan de ene kant werd ik getriggerd en wilde ik echt weten hoe het verder ging, aan de andere kant wilde ik het boek wegleggen.

Maar ergens wil ik het  opnieuw lezen omdat je uiteindelijk iets te weten komt wat het hele verhaal in een compleet ander daglicht zet. In deel één kon ik echt opgaan in de interactie tussen Feyre, Tamlin  en Rhysand want wat een tenenkrommende gasten ! In deel twee wilde ik het uitschreeuwen van frustratie want Feyre meid doe je ogen eens open !

Deel drie heb ik met pijn in mijn hart moeten DNF-en ( Did not finish) 

 

Personages en schrijfstijl :

Prythian, met zijn verschillende hoven is een prachtige wereld. Ik zou er best naartoe willen reizen en tijdens het lezen ging ik op zoek naar fanart want ik wilde het echt voor me zien.

Ik werd niet teleurgesteld want ik werd getrakteerd op de prachtigste illustraties.

De personages in deze serie zijn stuk voor stuk ondergedompeld in mysterie waardoor ik steeds wilde weten wat dat mysterieuze laagje nu precies was. Ze blijven in je hoofd hangen en houden je bezig. 

Ze kruipen als het ware onder je huid. 

Dat maakte dat ik wilde doorlezen ook al vond ik het soms wat langdradig.

Er gebeurd namelijk heel veel en dat zorgt er bij mij vaak voor dat het als langdradig aanvoelt. Want jeetje, moet ze weer eerst terug naar punt A om bij punt D te komen.

Deze serie is net een ui. Laagje voor laagje ontvouwt het verhaal zich voor je uit en ook al lopen de tranen uit je branderige ogen, je blijft stug doorgaan want je wilt tot de kern komen. 


 

Conclusie :

Het zijn dikke boeken, er gebeurt ontzettend veel en mijn emoties gingen alle kanten op.

De spanning wordt in het derde deel nog meer opgevoerd en ik kon het simpel gezegd gewoon niet meer aan. Ik had het nodig om afstand te nemen.

Daarom besloot ik het laatste deel niet uit te lezen. 

Ik moet dit verhaal even laten bezinken voordat ik op een later moment  deel drie kan uitlezen met de novelle erachteraan.

Is het een goede serie? Jazeker ! Acotar is een bron aan inspiratie en neemt je mee naar een prachtige mysterieuze wereld. Ik begrijp heel goed waarom deze serie zo populair is maar toch voel ik de ACOTAR Madness niet. 

Wat overigens erg jammer is, is dat de boeken niet meer in de box passen nadat ze gelezen zijn.

©booksandblogs