De erfenis van Graaf Wolf

Titel : De erfenis van Graaf Wolf

Auteur : Patrick Leijte

Uitgeverij : Brave new books

ISBN : 978 9464 057 44 7


Toen ik dit boek voorbij zag komen werd ik direct enthousiast. Niet alleen door de prachtige en sprekende cover maar ook om het feit dat deze verhalen zich in de middeleeuwen afspelen. Voor mij een  geliefd tijdperk in de geschiedenis.

Van het Kelterwoud tot aan de moerassen van Vossenkamp leven over een periode van tweehonderd jaar verschillende uitblinkers. De vertelsels in deze bundel gaan over deze uitblinkers : mensen die anderen overtroffen door hun nobelheid, dapperheid en liefde.

Maar bovenal gaan de vertelsels over hoe al onze levens aan elkaar verbonden zijn en dat niemand op zichzelf staat.

 


Personages en schrijfstijl :

Ieder hoofdstuk is een verhaal. De schrijfstijl van patrick is erg fijn en levendig.

Hierdoor leest het boek vlotjes door en door zijn manier van beschrijven komen de verhalen echt tot leven. Voor mijn gevoel reden de ridders door mijn woonkamer en klonken de dichtkunsten van de minstreel in mijn oren.Ieder verhaal heeft enkele hoofdstukken en dat maakt dit boek ook  een prima voorleesboek. De belevenissen van de uitblinkers bleven in mijn hoofd hangen dus ik wilde snel weer voorlezen en daarna stiekem doorlezen.
Ieder verhaal staat op zichzelf. Wat ik erg tof vind is de manier waarop Patrick de verhalen  met elkaar weet te verbinden. Hoe hij dat doet ga ik je natuurlijk niet vertellen.

Dat mag je zelf ontdekken.

De vertelsels geven moed en zijn hartverwarmend.

Bovendien bevat ieder verhaal een moraal. Love it !!


Mijn lievelingsverhaal is lastig te benoemen. Palmerijntje de zelfzuchtige vond ik erg mooi maar met  de rovers van Lindschoten weet patrick zijn boek op een prachtige manier af te sluiten.


 

Conclusie :

Ik ben misschien wat bevooroordeeld door mijn voorliefde voor geschiedenis verhalen en de middeleeuwen maar met dit boek  blijkt maar weer dat geschiedenis veel meer is dan oud en stoffig. Met zijn middeleeuwse vertelsels weet Patrick je mee te voeren naar lang vervlogen tijden. Hij laat je nadenken en weet je verbeeldingsvermogen te prikkelen.

Zijn zeven uitblinkers lieten me achter met een hoopvol en warm hart.

©booksandblogs