De hot daddy list

Titel : De hot daddy list

Auteur : Madelein Kerseboom

Uitgeverij : Uitgeverij Marmer B.V.

ISBN : 97 894 6068 420 3

De hot daddy list kocht ik tijdens het boodschappen doen want kijk even naar de cover. Dat ziet er toch ontzettend uitnodigend uit ? Dus voor ik het wist belandde dit boek in mijn winkelmandje om vervolgens wekenlang in de boekenkast te moeten wachten tot ik eens tijd en zin had om erin te beginnen. Hoe langer het boek in de kast stond hoe meer ik het idee kreeg dat het een sappig sop boek á la boeketreeks zou zijn. Vol drama en clichés. 

En eerlijk gezegd, dat is niet mijn genre. 

Dus ik besloot de achterflap nog eens te lezen want ja, ik had dit boek toch niet voor niets meegenomen ?!


Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kindergroep en gezellige collega’s : Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de hot daddy list, een zelf bedachte “lijst” met de leukste papa’s van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.

Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op zijn kop. 



Personages en schrijfstijl :

Madelein weet het tempo tussen de gebeurtenissen goed te verdelen. Het verhaal begint ontspannen. Na een aantal hoofdstukken komt het verhaal tot leven en wisselen voorspelbaarheid en onverwachte plotwendingen elkaar op een fijne manier af.

Het is luchtig, ontspannend en grappig. 

Je wordt  door Alice bij de hand gepakt en meegenomen in haar dagelijkse leven. De manier waarop ze haar werkt doet als buitenschoolse opvangleidster is herkenbaar voor ouders die  gebruik maken  van buitenschoolse opvang of voor wie daar  werkzaam is.

De persoonlijkheden van de personages zijn herkenbaar en realistisch. Iedereen kent wel een hey-hallo-hoi persoon, iemand met bindingsangst en een vrijbuiter dat een experimentje hier en daar wel ziet zitten. 

Wanneer blijkt dat de moeder van Sara ernstig ziek is gaat vader John steeds vaker  op zakenreis. Alice maakt zich zorgen om Sara en trekt zich  de situatie erg aan. Op sommige momenten heb ik het gevoel dat Alice daarin te ver gaat en hier en daar wat grenzen overschrijdt  maar dat is denk ik ook onderdeel van het verhaal. Hoe Alice met de rouwverwerking van Sara omgaat vind ik dan weer heel mooi en bemoedigend. Het is een gerustellende gedachte dat rouw en verdriet ruimte mag hebben op een bso. Kinderen spenderen er tenslotte in sommige gevallen een groot deel van hun doordeweekse vrije tijd. Naast knappe mannen, liefde, relaties en gossips  worden er ook serieuze thema’s aangehaald al blijft het wat aan de oppervlakte.  Het is dus alles behalve een zoetsappige boeketreeks. Madelein is naar mijn idee zelfs wat voorzichtig geweest in de liefde en romantiek. Dit mag best wat dikker aangezet worden. Ze mag wat meer durf laten zien.



conclusie :

Juist omdat er veel humor en luchtigheid in het verhaal zit en de serieuze onderwerpen aan de oppervlakte blijven is de hot daddy list een fijne feelgood voor op vakantie, aan het zwembad of gewoon lekker thuis op balkon of in je tuin. Want zeg nou eerlijk, soms wil je gewoon luchtig en ontspannen lezen.

Je hebt niet altijd zin om ergens diep in te duiken of jankend een boek dicht te slaan.

Met deze hot daddy’s kun je dat. 


©booksandblogs