Hartendief

Titel : Hartendief

Auteur : Emma Anna

Uitgeverij : Emma Books

ISBN : 978 94 6406 818 4

Met een razend hart sla ik het nieuwste boek van Emma Anna dicht.

Oh mensen dat einde! Dit verhaal ! Deze schrijfster ! 

Waar ga ik beginnen ? Laten we maar bij het begin beginnen shall we?

Artemis staat aan het einde van haar laatste stagedag een pinnige tang te helpen als mister hot guy Jurre binnen komt. Haar laatste klant voor die dag maar niet haar laatste bezoeker. De apotheek waarin ze werkt wordt overvallen. Getraumatiseerd doet ze de deur achter zich dicht en besluit het hele voorval gewoon te vergeten.

Amon, haar broer is bezorgd en neemt haar mee op zomertournee van zijn band Two Dimensions. Ze maakt kennis met de nieuwe bassist van de band.

Je raad het al : mister hot guy Jurre! Artemis, eentonige leven zal niet alleen een flinke opdonder krijgen; het ziet er nu ook naar uit dat het drastisch zal veranderen.


Personages en schrijfstijl:

Dit boek is geschreven voor iedereen die even wil ontsnappen.

Wanneer je het boek openslaat vindt je een QR-code met een hele fijne playlist dat je direct in de juiste sfeer brengt. Luisteren tijdens het lezen kan ik van harte aanbevelen. 

In deze erotische roman / new adult zijn de expliciete scènes, zoals je die van Emma Anna mag verwachten beeldend, rauw, direct en op sommige momenten schokkend. 

Dit in combinatie met het gedrag van bepaalde bandleden maakt dat Hartendief een waarschuwing én een leeftijdsindicatie van achttien jaar heeft. Hartendief is in dat opzicht heftiger dan Emma’s voorgaande new adults en daar moet je wel tegen kunnen.

Toch heeft de erotiek niet de overhand. Dat gezegd hebbende gaan we even kort inzoomen op de personages. 

Artemis, Amon en Jurre dragen een flinke rugzak met zich mee. We krijgen een beknopte backstory. Desondanks is er naast alle luchtigheid wel weer een diepere laag in het verhaal te vinden en weten de karakters te boeien. Emma Anna weet hoe ze de aandacht van haar lezers vast kan houden. De spanning zit er meteen vanaf het eerste hoofdstuk in.

Amon is niet vies om zich allerlei privileges toe te kennen. Hij heeft een beheersmatige beschermingsdrang ontwikkeld voor Artemis, dat uiteraard enkel geldt wanneer dit voor hem het beste uitkomt. 

Artemis probeert steeds aan de verwachtingen van een ander te voldoen. Ze is de zorgzame pleegdochter, het volgzame zusje en een hardwerkende stagiair ook al is de apotheek een vreselijke werkplek.

En Jurre lijkt niet los te komen van zijn verleden. Hij neemt zich voor om het vanaf nu allemaal anders aan te pakken maar lijkt toch steeds de verkeerde keuzes te maken. 

Hartendief is het eerste deel van een driedelige serie. Het vervolg Rovershart komt in oktober uit maar is binnenkort te pre-orderen via Emma Anna.


Conclusie :

Hartendief heeft alle basisingrediënten voor een verslavende en toxische cocktail in een Rock and Roll setting.

©booksandblogs