Het pandapunten spaarsysteem

Titel : Het pandapunten spaarsysteem

Auteur : Rose Zandvliet

Uitgeverij : Mijnbestseller.nl

ISBN : 978 9403 6087 85


Oké toegegeven, de cover is echt fantastisch met al die schattige panda’s en het felle roze. Echt een eyecatcher and I love it ! Maar pandapunten ? Ik had geen enkel idee wat pandapunten zijn en waar die voor zouden staan. Dankzij Rose Zandvliet heb ik inmiddels een haarfijn beeld gekregen. 


In dit hilarische verhaal ontmoet je Teddy ( love that name by the way ) een jonge meid dat met volle teugen van het leven geniet. Ze heeft fantastische collega vriendinnen en is niet vies van een feestje hier en een drankje daar.

Haar liefdesleven daarentegen is één grote drama hoewel… mag je het bij gebrek aan liefde ook ‘liefdesleven’ noemen ?

Na een rits dramatische dates ( en slechte seks)  is ze er he-le-maal klaar mee.

Ze stopt met mannen. Cold turkey. Geen seks. Één jaar lang.

Teddy neemt een man-batical. Maar twaalf pandapunten sparen blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. 

 Personages en schrijfstijl :

Je leest vanuit de belevingswereld van de achtentwintig jarige Amsterdamse Teddy.

Ze is een echte stadsmeid en een beetje onhandig. Maar dat houd haar niet tegen om samen met haar vriendinnen Susanne en Maartje van het leven te genieten.

En de mannen. 

Het gemak waarmee de dames mannen oppikken is bewonderingswaardig.

Ga in je kloffie  naar de dokter en  kom thuis met een fijn recept tegen je klachten én een nieuwe date !

Teddy en haar vriendinnen slepen je mee op rampzalige dates en de gezelligste feestjes. 

En dat gaat zoals het gaat : lekker hysterisch !

Voor even bevond ik mij in het bruisende leven van een groepje single ladies die niet terugdeinzen van een paar fijne bootycalls. 

Voor mij echt een ver van mijn bed show waardoor ik geen herkenning vond en soms twijfelde aan de geloofwaardigheid want gaat dit echt zo? 

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Wanneer de dokter slecht nieuws voor Teddy heeft staat haar wereld op zijn kop. Ze ploetert voort in Tinderland en probeert ondertussen haar (mannen) ballen hoog te houden terwijl ze worstelt om de wending in haar leven te accepteren. 

Pandapunten is vlot geschreven. Binnen een avond en een namiddag had ik het +/- 300 pagina tellende verhaal al uit. Kleine sidenote is wel dat er veel spelfouten in staan.

Je kunt zien dat sommige zinnen later nog aangepast zijn maar dat is iets dat ik makkelijk naast me neer kan leggen. Ik kan mij echter wel voorstellen dat een andere lezer zich hieraan kan storen. Laat je hierdoor zeker niet tegenhouden want dan mis je echt een ontzettend grappig en sprankelend verhaal. 
Conclusie :

Teddy en haar panda’s, ya gonna love them !!


©booksandblogs