master your mindset

Titel : Master your mindset

Auteur : Michael Pilarczyk

Uitgeverij : Invictus Publishing

ISBN : 978 90 7967 956 0


Titel : Think and grow rich

Auteur : Napoleon Hill 

Uitgeverij : Invictus Publishing

ISBN : 978 90 7967 941 6

Hoi Lieve lezers !


Ik mag gastblogger zijn bij Bookaddictnl hoe tof is dat !

Ik wordt ontzettend gelukkig van een mooi boek en een goed verhaal. Ik spendeer heel wat vrije uurtjes in de bibliotheek en in de boeken. Het zal je daarom niet verrassen dat boeken een belangrijk onderdeel zijn geweest in één van de belangrijkste keerpunten in mijn leven. Ik wil jullie graag meenemen in een blog over persoonlijke ontwikkeling. Een thema dat een heel leven lang blijft terugkeren.

Vandaag zet ik twee boeken én een app in de spotlight. 


Zoals bij iedereen in het leven kan ook bij mij de zon niet altijd schijnen. Sterker nog, er is een hele lange donkere periode geweest. Wanneer de zon weg blijft en de sterren zich niet meer tonen en je merkt dat je omgeving energie kost in plaats van energie geeft terwijl een depressie als een statische ballon aan je blijft kleven is het tijd voor verandering. 


Quotes kunnen krachtige korte zinnen zijn en de quote dat het zaadje van verandering in mijn gedachte plantte was van Purposologist oftewel Alexander den Heijer. Natuurlijk sukkelde ik nog lekker door en kwam ik mezelf steeds opnieuw tegen. Flexibel ingesteld als altijd. Is dat niet wat we tegenwoordig allemaal verwachten? Geen negen tot vijf mentaliteit, 24/7 bereikbaar willen of moeten zijn, gezinsleven, werk, schoolmoeder, vrouw, vriendin, en geteisterd worden door oude demonen : je rekt, je buigt, je rekt, je buigt, je rekt ...en  je knapt. Want ook het sterkste elastiek blijkt niet oneindig elastisch.Tijd om over te gaan tot actie want ik wil mezelf nu wel eens ontmoeten in plaats van mezelf steeds tegen te komen. Ik besloot de beerput in te kruipen en alle modder te trotseren om de onderste steen boven te halen.


Vastberaden begon ik alle littekens te controleren, heelde met (zelf) liefde en zorg de etterende wonden en keek wat er nog te repareren viel of nam afscheid. Makkelijk was het niet en er bleef  weinig over. Daar zat ik  rock bottom in de modder en ik  ontdekte  de app Meditationmoments van Michael Pilarczyk.

Een fijne app waarbij ik naar begeleide meditaties kon luisteren en de mooiste muziekstukken vond. Ik besloot een premium membership aan te schaffen en de app werd direct uitgebreid met kindermeditaties,  binaural beats en drie audioboeken. Bij  binaural beats worden er twee tonen afgespeeld die een paar hertz van elkaar verschillen. Deze twee tonen worden ritmisch afgespeeld. In je linkeroor hoor je de ene toon en in je rechteroor hoor je de andere toon. Je hersenen passen zich aan de frequenties die binnenkomen aan. Als je binaural beats luistert wordt er  een bepaalde gemoedstoestand opgeroepen. Lezen lukte niet meer en dankzij de beats kon ik mij steeds beter focussen en zo begon ik tijdens mijn dagelijkse wandelingen aan het audioboek Think and grow rich van Napoleon Hill. Ingesproken door Michael pilarczyk.


In het begin dacht ik dat het alleen maar over geld ging en hoe je zo snel mogelijk een vermogen kon opbouwen. Maar als je echt goed luistert dan gaat het over de kracht van je gedachten en hoe je verlangen kunt omzetten in resultaten. Om je te helpen jezelf te zien zoals je werkelijk bent zijn er vragenlijsten voor zelfanalyse in het boek opgesteld. Het is daarbij belangrijk dat je de vragen en antwoorden hardop uitspreekt zodat je je eigen stem kunt horen.

Luister naar jezelf en schrijf alle antwoorden op. Enkele voorbeelden van vragen uit de lijst :

  • Vermijd je doelbewust het gezelschap van bepaalde mensen en zo ja, hoezo?
  • Heb je bij de minste aanleiding kritiek op anderen ?
  • Heb je plezier in je werk? zo nee, waarom niet ?
  • Wie inspireert je en om welke reden ?
  • Heb je een duidelijk hoofddoel ? Zo ja, wat is dat doel? En met welk plan wil je dat bereiken?


Napoleon Hill spreekt over een mastermind ofwel een denktank. Niemand zal in staat zijn veel te bereiken zonder een mastermind-groep om zich heen. In ieder hoofdstuk worden instructies gegeven om plannen te creëren waarbij je je verlangen kunt omzetten in een doel. Als je die instructies slim en gedreven toepast, en je zorgvuldig de mensen selecteert die onderdeel worden van jouw mastermind-groep, zul je snel in staat zijn je doel te bereiken. En dat brengt mij op het volgende boek : Master your mindset. Leef je mooiste leven.


Alles is mindset - dat is het uitgangspunt. De manier waarop je leeft is het gevolg van de manier waarop je denkt. Michael vraagt je meteen hoe jouw mooiste leven eruit ziet, waar je van droomt, waarom je doet wat je doet en wat je echt wilt. Want dat is waar Master your mindset over gaat : Belangrijke levensvragen die leiden tot het leven van je mooiste leven. Deze vragen worden ook het hele boek door steeds opnieuw aan je gesteld zodat je je hier steeds opnieuw bewust van wordt gemaakt. 

Samen met Michael ga je door de twaalf stappen strategie en kijk je naar je persoonlijke waarden. Als je jezelf wilt leren kennen, is het van belang om hier tijd en aandacht aan te besteden. Persoonlijke waarden hebben invloed op je mening en hoe je reageert op situaties en op anderen mensen. Ze liggen ten grondslag aan de keuzes die je maakt. Aanvullend op je persoonlijke waarden kun je jouw levensfilosofie opschrijven. Die twee samen vormen dan je persoonlijk statuut. Het zijn de regels die je voor jezelf hebt opgesteld en die je dient na te leven. Het beschrijft wie en wat je wilt zijn ( je persoonlijkheid ) en wat je wilt doen. Je schrijft, schrapt en herschrijft net zo lang totdat je voelt dat het goed is.
Je kunt elke gedachte, elk idee, ieder doel en elke droom in je geest planten door die hardop uit te spreken en te blijven herhalen. In het boek vind je dan ook een aantal voorbeeld affirmaties die je kunt gebruiken om daarmee te oefenen.

Uiteindelijk kun je met de twaalf stappen strategie van Michael Pilarczyk een mooie opstap maken naar jouw invulling van jouw mooiste leven.


Wat is mijn doel ? Wat is mijn mooiste leven ? Vroeg ik mij dikwijls af tijdens mijn wandelingen. Dus daar ging ik.  

De modder is inmiddels afgespoelt en de littekens draag ik met trots. Ik lees boeken, onderhoud een bookstagram en een website, schrijf blogs, verhalen en ik mag de mooiste manuscripten proeflezen. Ik sport en daag mezelf uit daarin grenzen te verleggen. Ik hou van mijn werk maar het meest van mijn gezin en mijn mastermind-groep van familie en vrienden die mij laten groeien en zijn wie ik mag zijn.


De boeken Think and grow rich en Master your mindset hebben mijn leven verrijkt. Ze leerden mij essentiële lessen en hielpen daarbij een stevige basis terug te vinden.

Soms heeft mijn mindset een upgrade nodig en dan blader ik weer even door de boeken.  

Dus deze spotlight is voor Master your mindset, Think and grow rich en Meditation moments van Michael Pilarczyk. 

©booksandblogs