(not) so perfect

Titel : ( not ) so perfect

Auteur : Linda van de Pol

Uitgeverij : Uitgeverij Holland

ISBN : 978 90 2511 464 0

Van uitgeverij Holland mocht ik meedoen aan de blogtour van (Not) so perfect.

 In deze review lees je wat ik van dit boek vind. 

(Not) so perfect gaat over Madelaine, ze heeft alles onder controle. En met alles bedoelt ze dus ook echt ALLES. Haar hele leven, zeg maar. Wat ze heel gestructureerd heeft ingepland.


→ over twee jaar :

  • eindexamen atheneum


→ Na de middelbare school :

  • Rechten studeren


→ Na studie :

  • Start carrière bij het allerbeste advocatenkantoor
  • huwelijk met knappe leraar engels, meneer Hamilton 


Ze moet meneer Hamilton nog wel overtuigen dat zij de ware is maar dat komt dus prima in orde. Als er iemand gevraagd wordt om het jaarlijkse schoolfeest te organiseren, meldt ze zich meteen aan. Goed voor haar cv. Bovendien heeft ze ideeën genoeg : een gala, chique hapjes, klassieke muziek ... Alles waar meneer Hamilton van houdt.

Dit wordt een super party !! 

Waar ze geen rekening mee heeft gehouden is het feit dat er nog iemand belangstelling kan hebben voor het organiseren van een schoolfeest. Als blijkt dat die idioot met zijn skateboard zich ook heeft aangemeld wordt er een verkiezing gehouden. En dat is het startschot voor een bijzondere en dynamische samenwerking.

Zet een structuur junkie en een chaoot bij elkaar en ze belanden in situaties die ze juist met man en macht proberen te vermijden. Als hun karakters dan ook nog in de weg blijken te zitten is de chaos compleet.


Personages en schrijfstijl :

Madelaine is een gedreven leerling. Ze heeft altijd alles op tijd af en werkt alles tot in de puntjes uit. Madeleine is een meisje met weinig problemen, ze heeft juist bijzonder goede kwaliteiten.

Ze geeft zichzelf een negen maar streeft altijd naar een tien.

Haar motto is dan ook : Structuur en planning zijn als een fundering onder een flatgebouw.

Zonder dat stort alles in. Dat ze op aandringen van haar mentor bezoekjes aan de schoolpsycholoog moet brengen is dan ook volkomen onzin. Het is zo vermoeiend om steeds antwoorden te bedenken waar hij tevreden mee is, ze spendeert haar tijd liever met fantaseren over haar bruiloft met die knappe meneer Hamilton en bedenken hoe ze ervoor kan zorgen dat ze indruk op hem maakt. 

Oscar is een regelrechte chaoot. Hoe hard hij ook zijn best doet hij vergeet veel en is alles behalve gestructureerd. Oscar heeft Madeleine nodig om het schoolfeest te organiseren terwijl Madeleine hem liever ziet gaan dan komen. 

De ouders van Madeleine richten hun tijd en  aandacht liever op hun carrière dan de kwaliteiten van hun dochter.

Het verhaal is op een herkenbare manier geschreven met heel veel humor en grappige woordspelingen. Op een luchtige manier komen onderwerpen als faalangst, onzekerheid en vastberadenheid aan bod. (Not) so perfect  neemt je mee in de belevingswereld van een tiener.


 

Conclusie :

(Not) so perfect is een hilarisch verhaal. Ik heb dit boek dan ook met een grote glimlach gelezen. Een feestje om te lezen.

©booksandblogs