Verkikkerd

Titel : Verkikkerd

Auteur : Lisette Jonkman

Uitgeverij : Luitingh - Sijthoff

ISBN : 978 90 2458 333 1

E -Book : 978 90 2180 860 4

Audioboek : 978 90 2458 912 8

E -Book Kobo+ : 978 90 2180 860 4

Audiobook kobo+ :

978 90 2458 912 8 

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tegen haar zin heeft Lucy’s moeder  een kamer voor haar geregeld maar tot Lucy’s grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds.

Ze had veel liever in een fancy studentenhuis in het centrum willen bewonen.

Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben!

Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont.

Waar kent ze hem toch van?

En waarom krijgt ze het zo warm van hem?

Ze valt toch zeker niet op nerds…Personages en schrijfstijl :

Verkikkerd lees je vanuit de ik-perspectief van Lucy. Ze is verwend, arrogant en vreselijk oppervlakkig. Ze heeft een grote liefde voor mode en cosmetica.

Haar studie is niet zo  belangrijk. Dat kan wel wachten, er zijn  belangrijkere dingen te doen  zoals feestjes en vrienden maken. Niet met die nerds uit het fort nee, met de populaire jongens uit het centrum ! Terwijl haar nieuwe huisgenoten er alles aan doen om het Lucy naar haar zin te maken en haar een warm welkom te geven kijkt Lucy niet verder dan het padachtige voorkomen van Chris en de belachelijke bijnamen van Kikker, Paladin, Hermelien en Chewy.

Hoe hard Lucy ook haar best doet om afstand te houden van haar nerdy huisgenoten, ze kan niet voorkomen dat ze langzaam maar zeker met iedereen een band krijgt. 

Ze heeft een enorme hekel aan Kikker terwijl hij ondertussen haar bloed sneller laat stromen en tot overmaat van ramp moet ze hem toch steeds om zijn hulp vragen. 

Ik heb zelf geen studententijd gehad maar toch krijg ik met Verkikkerd een goed beeld in hoe het er op zo’n campus aan toe zou kunnen gaan :

Smerige huizen, wc potten waar je niet eens langs wilt lopen ook al is de deur dicht, seksende huisgenoten in je kamer en niet te vergeten ontgroeningen.

Het verhaal staat bol van de humor en leuke originele benamingen van alledaagse dingen. Zelfs de deurbel maakt Lisette next level ! Normaal gesproken sluit ik de hoofdpersonage meteen in mijn hart maar Lucy meid ! Wat ben jij een kreng. Jij had absoluut niet mijn vriendin geworden. Ze krijgt een aantal flinke levenslessen mee en ik kon niet anders dan denken: Ha lekker voor je ! En nu normaal gaan doen ja ! 

Op de campus woont een samenstelling van mensen die compleet verschillend zijn en toch heel erg met elkaar meeleven. Ze worden beeldend beschreven en komen echt tot leven. Ze irriteren en motiveren elkaar. Je kunt de bewoners van het fort goed leren kennen en in ieder van hen herken ik wel iemand vanuit mijn eigen omgeving. Dit zorgt voor hilarische en herkenbare momenten. De schrijfstijl is luchtig, vlot en ontspannend. Er worden serieuze  onderwerpen aangesneden als schaamte, jaloezie, ziekte, drank en drugs. Ook het loslaten van je vertrouwde omgeving en het verdriet van scheuren die ontstaan in een lang gekoesterde vriendschap is voor iedereen herkenbaar. Iedereen kent de struggles van het volwassen worden en hoe lastig dat soms kan zijn.

Geen sugarcoating wel met een fijne dosis humor. Conclusie :

Ik heb enorm genoten van Verkikkerd. En het fijne is dat ik de volledige reeks nog kan lezen inclusief het vervolg buren with benefits ! Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen die alle personages nog  gaan doormaken.

Ik ben blij dat ik nog heel wat uurtjes in het fort mag doorbrengen.

©booksandblogs