Vol verwachting

Titel : Vol Verwachting

Auteur : Madelein Kerseboom

Uitgeverij : Uitgeverij marmer B.V. 

ISBN : 97 894 6068 446 3

Dat je met twee compleet verschillende persoonlijkheden toch een hechte band kunt hebben bewijzen Anouk en Hanne jacobs in het boek vol verwachting. Anouk geniet als purser bij de KLM van haar vrijheid en leidt een avontuurlijk bestaan. Hanne geeft de voorkeur aan het huisje boompje beestje leven en is gelukkig getrouwd met Bas.

Zij willen dolgraag een kindje maar tot hun grote verdriet blijft een zwangerschap uit en starten ze noodgedwongen een zwaar IVF traject. Aan de start van dat traject blijkt Anouk zwanger blijkt te zijn van een onenightstand. De zussenband komt hierdoor  flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap ? Wil ze het kindje wel houden ?

En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is ?

Heftige onderwerpen voor een feelgood right ?

Toch weet Madelein dit - zoals altijd -  in een luchtig jasje te stoppen. 


 

Personages en schrijfstijl :

Wat is de schrijfstijl van Madelein toch fijn. Lekker vlot, luchtig en grappig. Maar ze houdt je ook graag voor de gek. In haar vorige boek dacht ik namelijk een sappig sop boek á la boeketreeks in handen te hebben - wat dus niet zo was - en nu bereid ik me voor op een feelgood en zit ik te huilen ! Bij Madelein is niets wat het lijkt en dat is juist haar kracht.

Ze durft moeilijke en gevoelige onderwerpen aan te snijden waardoor ze haar feelgood diepgang geeft.

 In het eerste hoofdstuk duik je meteen het vrije leven in. Je vliegt gezellig met Anouk naar Curaçao , gaat mee naar het strand, wonen samen een feestje bij op Mambo beach en dan ontmoet je de zeer aantrekkelijke Emanuel. Vervolgens vlieg je naar de andere zonnige bestemming en daarna ga je eens kijken hoe het thuis gaat. 

Kortom ; een heerlijk zorgeloos leventje. 

Tot de vermoedens van Anouks opmerkzame vriendin Myrthe bevestigd worden.

Anouk heeft een bijzonder souvenir meegekregen uit Curaçao… 

De manier waarop Anouk en Hanne met de zwangerschap omgaan is pakkend, herkenbaar en realistisch. De hoop van Hanne staat in contrast met de wanhoop van Anouk en toch doen de zussen er alles aan om in verbinding te blijven en elkaar in het midden te treffen. 

Dit valt niet mee want schuldgevoel en onzekerheid komt tussen hun sterke zussenband in te staan. Gelukkig kunnen ze steeds weer terugvallen op de altijd begripvolle man van Hanne : Bas. Ze blijken een gouden driehoek te vormen. Als iemand dreigt in te storten of de hoop verliest vangt de ander hem/haar op. 

Ik las dit boek met tranen in mijn ogen en een glimlach op mijn lippen want dit verhaal raakt je en streelt je hart. 

Richting het einde was ik een beetje huiverig voor een cliché maar daar hoef je niet bang voor te zijn want daar doet Madelein niet aan. Conclusie :

Vol verwachting neemt je mee in de emotionele rollercoaster waarin Anouk en Hanne zich bevinden. Maak tijd om dit verhaal in één ruk uit te lezen want eenmaal begonnen wil je niet meer stoppen.

©booksandblogs